Ostalo

Kuglaši Srema nastavljaju šampionski pohod

Novi Sad. U 17. kolu Prve Vojvođanske lige u kuglanju kuglaši Srema su kao domaćini, na kuglani „Alimenta“ u Novom Sadu, podebili Kristal iz Zrenjanina rezultatom 7:1 (3426:3322). Iako rezultat deluje ubedljivo, zrenjaninci su pružili veoma jak otpor i dobro namučili lidera na tabeli.

Ekipa Srema je igrala u sledećem sastavu: Vukelić D. 600, Škarin R. 528, Kovačić P. 575, Kadar B. 553, Kličarić A. 570 i Bačević B. 600.

U prvom bloku, Vukelić je uspeo da rutinskom igrom savlada izuzetno raspoloženog Stojiljkovića (577) i domaćinu donese prvi poen za ekipu. Na žalost, Škarin nije uspeo da iskoristi nešto slabiju igru gostujućeg igrača Olujića (542), pa je rezultat posle prvog bloka bio 1:1 i samo 9 čunjeva prednosti za mitrovčane.

Drugi blok kod gostiju su činila 2 mlada igrača, što je bila prilika za domaćina da stvari osetniju prednost. Kovačić je ponovo dokazao svoj kvalitet i lako savladao Rajića (534), dok su Kadar i zrenjaninac Radonić (547) odigrali dramatičan meč, neizvestan do samog kraja. Bojan Kadar je strpljivom igrom na kraju meča ipak uspeo da slomi otpor mladog zrenjaninca i bukvalno poslednjim hicem ostvari pobedu i donese ekipi treći poen. Posle drugog bloka rekultat na semaforu je bio 3:1 za Srem i 56 čunjeva prednosti.

Činilo se u tim momentima da će sremci lako doći do bodova, ali početak trećeg bloka ih je brzo demantovao. Domaći igrači Kličarić i Bačević relativno slabo započinju meč što zrenjaninci Čekić (562) i Kostić (560) koriste i posle samo 30 hitaca smanuju razliku na samo 5 čunjeva. Ali, nije bilo panike, iskusni igrači Srema pojačavaju ritam, bolje igraju u nastavku meča i osvajaju poene za svoj tim. Sve to je podržala i domaća publika koja je, na momente frenetičnim navijanjem, snažno podržavala mitrovčane do konačne pobede. U poslednjem setu i Kličarić (166 oborenih čunjeva u poslednjem setu) i Bačević (165) dokazuju svoj kvalitet i rutinski privode meč kraju.

U ekipi kola domaćih igrača Prve Vojvođanske lige, od 6 igrača su čak 4 igrača Srema: Bačević (600), Vukelić (600), Kovačić (575) i Kličarić (570). I ovaj podatak dovoljno govori o dominaciji, trenutnoj formi ali i želji mitrovačkih kuglaša da na kraju sezone prigrle šampionski pehar.

Na kraju, vredi istaći veliku borbenost gostiju, koji ipak nisu mogli više protiv lidera na tabeli. Posle ove pobede, kuglaši Srema su i dalje na prvoj poziciji na tabeli sa 22 osvojena boda.

U sledećem kolu gostuju ekipi Novi Sad 1932, pretposlednjoj na tabeli, pa će to biti prilika da se nastavi pobednički niz i načini još jedan korak ka tituli.   

 

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8261117.1776117.5291