Ostalo

Kajakaši Vala odlični na Kupu Srbije

Beograd. Kajakasi Vala odlicni na Kupu Srbije Ovog vikenda održalo se prvo takmičenje u sezoni na Adi Ciganliji, kup Srbije izborno takmičenje za nacionalnu selekciju. Naši takmičari osvojili su 6 medalja.

U konkurenciji seniora, naš Zdelar Bojan pobedio je u trci na 1000m i pored zlatne medalje obezbedio je odlazak na Evropske olimpijske kvalifikacije gde će se boriti za Olimpijsku normu kao jedan od najmladjih takmičara. Zdelar Bojan dominirao je i na nešto kraćoj disciplini, osvojivši zlatnu medalju na 500m. Pored Bojana, bio je odličan i Vrdoljak Stefan koji je šestim mestom u finalu u jednosedu na 500m obezbedio ulazak u reprezentaciju Srbije.

Naravno, pored muških seniora, naše devojke odmerile su snage sa devojkama evropskog i svetskog ranga. Naša Dostanić Marija zablistala je u trci na 500m gde je bila druga, odma iza vrhunske Novaković Milice. Marija će takodje imati priliku da u dvosedu sa Bedeč Kristinom, pokuša da izbori normu za Olimpijske igre.

Pored naše Mare, kao jedna od najmladjih takmičarki u kategoriji seniorki, odlicna je bila Bajuk Anastazija koja je veslala dve discipline. U trci na 200m izborila je mesto u nacionalnom timu kao trećeplasirana u Srbiji odma iza Novaković Milice i Relić Biljane a u ukupnom plasmanu četvrta gde je devojka iz Turske reprezentacije Lasma Liepa kao gost takmičenja bila treća. Takodje Anastazija je i u disciplini na 500m zauzela visoko šesto mesto, što je u mladjeseniorskoj konkurenciji treće, i tako obezbedila još jedno mesto u reprezentaciji.

U kategoriji juniora imali smo odlična dva momka koji su takodje izborili svoje mesto u reprezentaciji.Stojšić Dimitrije zauzeo je drugo mesto u trci na 1000m, dok je na nešto kraćoj disciplini od 500m bio treći.Jovanović Aleksandar bio je najbolji u sprintu, trci na 200m i tako osvojio zlatnu medalju. Pored sprinta, Aleksandar se oprobao i na dužoj disciplini, u trci na 500m gde je zauzeo visoko četvrto mesto.Takodje pored A finala, naš Radmanović Jovan nastupao je u B finalu, gde je zauzeo treće mesto u jednosedu na 500m.

Najava događaja

26apr10:3012:00Uskršnja prodajna izložba na terasi Turističkog info centra

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8112117.1627117.5142