Ostalo

Stonoteniseri blistali na međunarodnom turniru u Kaknju

Kakanj, 28. februar. Sportski centar u Kaknju (Bosna i Hercegovina) po treći put organizovao je tradicionalni Međunarodni turnir veterana u stonom tenisu pod nazivom „Kakanj open 2021.”.

Turnir je i ovog puta okupio veliki broj veterana iz svih republika nekadašnje Jugoslavije.

Ukupno sto sedam takmičara iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Makedonije i domaćina BiH takmičili su se u pojedinačnim katagorijama kao i u dublu  u kategorijama:  do  50 godina, kategorija 50 – 60 godina, kategorija 60 – 65 godina i u dublu bez ograničenja.

Najveće iznenađenje priredili su takmičari  “Srem spina” iz Sremske Mitrovica i zasluženo su dobili  priznanje najuspešnije ekipe na turniru.

Veterane iz Sremske Mitrovice predstavljala je tročlana ekipa u sastavu, Živan Jovanović, Tokić Hamo i Glamočak Radojica.

Tokić Hamo je igrao izvanredno u kvalifikacijama u kategoriji  takmičara do 50 godina u pojedinačnoj konkurenciji i stigao do četvrtfinala kada je posle velike borbe izgubio od domaćeg takmičara.

Jovanović Živan je u pojedinačnoj kategoriji veterana 60 – 65 godina “počistio” svoje protivnike u kvalifikacijama, stigao do finala ali nije uspeo da savlada domaćeg  igrača Ćerin E. iz Zenice.

Jovanović je osvojio Drugo mesto što je velilki uspeh.

Glamočak Radojica je takođe u pojedinačnoj konkurenciji veterana  50 – 60 godina igrao izvanredno u kvalifikacijama  i došao do finala gde je savladan od Ferhatović M. iz Sarajeva i tako osvojio Drugo mesto u ovoj konkurenciji.

U konkurenciji dublova  igrali su parovi koji nisu imali ograničenje u godinama tako da su čak i neki dublovi mnogo mlađi po godinama igrali protiv dublova koji su po godinama dosta stariji od njih. Dubl iz Sremske Mitrovice, Jovanović i Glamočak napravili su i najveće  iznenađenje na ovom turniru.

U pet mečeva u kvalifikacijama savladali su daleko mlađe parove i došlli do finala.

U finalu nažalost nisu imali mnogo šansi protiv igrača iz BiH, Ferhatovića i Kamenjara iz Sarajeva koji su daleko mlađi od njih i igraju u bosanskoj Super stonoteniskoj ligi.

Sremskomitrovački par je pružio snažan otpor ali su na kraju ipak savladani rezultatom  1:3  i tako osvojili srebrnu medalju.

Kada se sve sabere, veliki uspeh naših stonotenisera na ovom prestižnom turniru nacija.

Igrali su na tri finalna meča i osvojili ukupno četiri srebrne medalje.

Najava događaja

26apr10:3012:00Uskršnja prodajna izložba na terasi Turističkog info centra

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8112117.1627117.5142