Ostalo

Tri medalje atletičarima Srema

Zaječar. Gradu Zaječaru je pripala čast da se u njemu održi poslednje takmičenje ovogodišnje atletske sezone u Srbiji na otvorenom. U okviru serije Krosa RTS-a održano je Prvenstvo Srbije u kros trčanju za sve kategorije. Troje atletičara AK „Srem” nastupilo je na ovom takmičenju i svo troje su osvojili medalje i imali zapažen nastup.

Najpre su na 6000m startovali Mirko Mauna za starije juniore i Jovana Šubatlija za mlađe seniorke. Mauna je vodio veliku borbu sa odličnim Aleksom Milanovićem iz Ćuprije ali je pre ulaska u poslednji krug napravio promenu koju Milanović nije mogao da prihvati, odvojio se i napravio veliku razliku. Stazu od 6000m je pretrčao za 19:15 i potpuno zasluženo osvojio zlatnu medalju.

Šubatlija Jovana je osvojila srebrnu medalju rezultatom 25:38 iza veoma dobre Katarine Milosavljević iz Crvene Zvezde. Jovana je trčala na plasman i bez većih problema stigla do srebra.

U trci seniorki na 8000m Aleksandra Kostadinović je krunisala svoju sjajnu sezonu još jednom medaljom, šestom po redu, sa državnih prvenstava.  Aleksandra je trku završila kao drugoplasirana iza legendarne Olivere Jevtić iz užičke „Mladosti”, a ispred uporne i uvek nezgodne Slađane Stamenković  iz Crvene Zvezde. Ključnu promenu i sigurnu drugu poziciju  je Aleksandra obezbedila 1,5km pre kraja i stazu od 8km je istrčala za odličnih 30:26.

Trener AK „Srem” Bojan Komlenić je izjavio da je veoma zadovoljan ostvarenim rezultatima jer su svi atletičari dali svoj maksimum i jer su svi do samog kraja pratili uputstva, što je rezultiralo zapaženim nastupima na ovom takmičenju. Naglasio je da je ova neobična sezona, ipak, uspešno privedena kraju i da su atletičari „Srema” pokazali da mogu biti uspešni i u otežanim uslovima treninga i takmičenja.

Najava događaja

26apr10:3012:00Uskršnja prodajna izložba na terasi Turističkog info centra

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8112117.1627117.5142