Ostalo

Sremci odigrali uzbudljiv derbi u Bačkoj

Novi Sad – Kuglaški klub Srem, Sremska Mitrovica, u poslednjem kolu sezone odigrao utakmicu na domaćem terenu, kuglana Alimenta, Novi Sad, protivnik je bio Železničar, Inđija.

Kuglaši Srema su imali veoma važan meč za kraj sezone,dok su gosti ušli u meč bez pritiska. Srem je imao imperativ pobede ili najmanje nerešeno, bilo je potrebno za siguran opstanak u ligi. Veći broj klubova se borio za opstanak, tako da je poslednje kolo u sezoni bilo izuzetno zanimljivo. Dok je gostujuća ekipa Železničara bila bezbedna na trećoj poziciji, koju je obezbedila u predhodnom kolu. Tako da su bronzane medalje bile spremne za goste iz Inđije.

U meč se ušlo nervozno i gosti nisui popustali, što se videlo po visokim rezultatima, na kraju obe ekipe prave najveće ekipne i pojedinašne rezultate, dostojne derbiju. Posle dva bloka bilo je izjednačeno 2:2 i 35 čunjeva razlike za Srem. Domaći igrači Srema su odigrali ujednačeno, sa ne tako lošim rezultatima.

U poslednjem bloku se odvija dramatična završnica, treba da se uzme još bod i da čunjevi ostanu u plusu za Srem. Nastupaju Bačević i Kovačić, prvi odigrava dobar rezultat ali ne uspeva protiv raspoloženog za igru Inđijca i gubi bod i neki čunj razlike, dok drugi igrač i najbolji igrač utakmice Kovačić Predrag koji je na kraju bio i najbolji igrač kola,sa 601 oboren čunj, dobija bod protiv najboljeg igrača Inđije koji takođe odigrava visok rezultat. 

Krajnji rezultat 3:3 i još 43 razlike za Srem, što donosi pobedu od 5:3 i visoku sedmu poziciju, s obzirom na okolnosti u kojima se održavalo čitavo takmičenje i česta putovanja što kao gosti, tako i kao domaća ekipa u novoj kuglani Alimenta u Novom Sadu. 

Izuzetan uspeh za Sremce u ujednačenoj i vrlo jakoj Prvoj Vojvođanskoj Ligi.

Najava događaja

06julCelodnevni dogadjaj31„Leto na Savi” Program manifestacije

13julCelodnevni dogadjaj13avgLetnje kreativne radionice

23julCelodnevni dogadjaj26Likovna kolonija „Sirmium 2021”

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
117.2044117.5571117.9098