Ostalo

Sremci odigrali uzbudljiv derbi u Bačkoj

Novi Sad – Kuglaški klub Srem, Sremska Mitrovica, u poslednjem kolu sezone odigrao utakmicu na domaćem terenu, kuglana Alimenta, Novi Sad, protivnik je bio Železničar, Inđija.

Kuglaši Srema su imali veoma važan meč za kraj sezone,dok su gosti ušli u meč bez pritiska. Srem je imao imperativ pobede ili najmanje nerešeno, bilo je potrebno za siguran opstanak u ligi. Veći broj klubova se borio za opstanak, tako da je poslednje kolo u sezoni bilo izuzetno zanimljivo. Dok je gostujuća ekipa Železničara bila bezbedna na trećoj poziciji, koju je obezbedila u predhodnom kolu. Tako da su bronzane medalje bile spremne za goste iz Inđije.

U meč se ušlo nervozno i gosti nisui popustali, što se videlo po visokim rezultatima, na kraju obe ekipe prave najveće ekipne i pojedinašne rezultate, dostojne derbiju. Posle dva bloka bilo je izjednačeno 2:2 i 35 čunjeva razlike za Srem. Domaći igrači Srema su odigrali ujednačeno, sa ne tako lošim rezultatima.

U poslednjem bloku se odvija dramatična završnica, treba da se uzme još bod i da čunjevi ostanu u plusu za Srem. Nastupaju Bačević i Kovačić, prvi odigrava dobar rezultat ali ne uspeva protiv raspoloženog za igru Inđijca i gubi bod i neki čunj razlike, dok drugi igrač i najbolji igrač utakmice Kovačić Predrag koji je na kraju bio i najbolji igrač kola,sa 601 oboren čunj, dobija bod protiv najboljeg igrača Inđije koji takođe odigrava visok rezultat. 

Krajnji rezultat 3:3 i još 43 razlike za Srem, što donosi pobedu od 5:3 i visoku sedmu poziciju, s obzirom na okolnosti u kojima se održavalo čitavo takmičenje i česta putovanja što kao gosti, tako i kao domaća ekipa u novoj kuglani Alimenta u Novom Sadu. 

Izuzetan uspeh za Sremce u ujednačenoj i vrlo jakoj Prvoj Vojvođanskoj Ligi.

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

25apr19:0020:00Promocija dve zbirke poezije Ljilje Vujić Crnojakić

25apr19:0020:00Predstavljanja Doma učenika srednjih škola

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8128117.1643117.5158