Ostalo

Posle kadeta i mlađi pioniri zlatni u Sremskim Karlovcima

Sremski Karlovci – Nakon subotnjeg uspeha kadeta GOK Srem EATON iz Sremske Mitrovice, koji su na turniru u Sremskim Karlovcima u konkurenciji 8 ekipa stigli do prvog mesta i zlatne medalje, najmlađi mitrovački odbojkaši, pretpioniri (dečaci 2006+) su u nedelju, na istom mestu, u konkurenciji 4 ekipe ponovilI uspeh svojih starijih drugova i osvojili još jednu zlatnu medalju za Sremsku Mitrovicu i svoj klub.

Nastupom svojih najmlađih odbojkaša, GOK Srem Eaton je pošlo za rukom da u dva dana osvoji dve zlatne medalje sa dve selekcije: kadeti (2002) i pretpioniri (2006) i time potvrdi svoju dominaciju na teritoriji Srema kada je u pitanju rad sa decom i omladinom. Tako je na najlepši mogući način stavljena tačka na sezonu 2019/20. i sada sledi zaslužen odmor do početka avgusta i starta priprema za sezonu.

Najmlađu selekciju GOK Srem EATON čine uglavnom deca iz OŠ „Slobodan Bajić – Paja” sa kojima radi profesor i trener Zoran Kovačić. U pratnji ekipe kao trener asistent bio je i Jovan Kovačić, koji trenutno nastupa za seniorski sastav Srema na poziciji dizača. Jovan je inače i kapiten seniorske ekipe.

Postignuti rezultati na turniru govore o dominaciji mladih odbojkaša Srema u svojoj kategoriji, a izgubljen set u utakmici protiv ekipe Mladosti iz Nove Pazove plod je želje trenerskog para da nakon osvojenog prvog seta, kojim je obezbeđeno 1. mesto na turniru šansu pruže svim igračima u sastavu ekipe. Kapiten ove ekipe Luka Maćešić je na pravi nači predvodio svoj tim do trijumfa, a pored njega zapažene uloge u ekipi su imali i Andrej Cvitković i Vuk Leščuk. Luka i Andrej su uspeli das a turnira u Karlovcima donesu čak po dve zlatne medalje jer su dan pre toga bili u sastavu kadetske ekipe Srema.

„Uspostavljanje punkta u OŠ „Slobodan Bajić – Paja” i saradnja sa mojim prijateljem i kolegom Zoranom Kovačićem su veoma važni za budućnost našeg kluba i muške odbojke u Sremskoj Mitrovici” – reči su trenera seniorske ekipe Stanislava Savića kojima je on prokomentarisao zapažen nastup mitrovačkih odbojkaša proteklog vikenda. „Zoran je dugogodišnji odbojkaš našeg grada, profesor fizičkog vaspitanja i ono što je posebno važno istaći diplomirani trener odbojke, tako da je rad u bazi poveren iskusnom i dokazanom stručnjaku. Zato ovaj rezultat naših najmlađih odbojkaša za mene nije nikakvo iznenađenje. Pored toga Zoran je dugo godina bio i zapažen odbojkaški sudija, a danas obavlja ulogu delegata na utakmicama Druge lige „SEVER”. Sve ovo je dragoceno za pozicioniranje mitrovačke odbojke i njen dalji razvoj. Nadam se da ćemo u Klubu u sledećoj sezoni povući dalje poteze kojima će se u budućnosti još više stavi akcenat na dalje unapređenje uslova za rad u bazi, kao osnovnog preduslova za kontinuirane i zapažene rezultate u smislu daljeg puta Sremske Mitrovice ka postavljenom cilju, a to je jak i stabilan regionalni odbojkaški centar!”

Rezultati pretpionira u Sremskim Karlovcima:

Srem Eaton – Proleter (Zrenjanin) 2-0

Srem Eaton – Stražilovo (Srem. Karlovci) 2-0

Srem Eaton – Mladost (Nova Pazova) 2-1

Sastav ekipe Srem Eaton (pretpioniri): David Tadić, Mladen Grbavac, Andrej Cvitković, Luka Maćešić kap., Vuk Leščuk, Stefan Mijić, Nikola Čamprag, Dejan Kurjak, Lazar Kovačić, Petar Andrijević, Nikola Andrijević, Dušan Vesković.

Treneri: Zoran Kovačić i Jovan Kovačić.

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

19apr19:0020:00Sve će to narcis pozlatiti

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7970117.1484117.4998