Odbojka

Derbi pripao domaćinu

Kulpin. 11. oktobr 2020. godine, sala OŠ „Jan Amos Komenski”, sudije: Pejović B. i Stojanović N., delegat: Milaković J. Utakmica 2. kola Druge lige „SEVER” Kulpin – Srem EATON 3:2 (20:25,25:20,21:25,26:24,15:13) 107:107

Derbi kola Druge lige „SEVER“ odigran je sinoć u Kulpinu, gde je domaći Kulpin ugostio mlade odbojkaše Srem EATON-a. Nažalost, mitrovčani su poraženi po četvrti put zaredom u međusobnim sustretima ova dva rivala ideničnim rezultatom 3:2. Trener mitrovčana Stanislav Savić ovako je komentarisao rezultat svoje ekipe:

„Neprija nam ovakav epilog sinoćnje utakmice, kako meni tako i mojoj ekipi ali moramo ovo ostaviti iza nas i nastaviti dalje. Izgubljena bitka ne znači i izgubljen „rat“, a vremena za nauk će biti dovoljno, kao i materijala za razmišljanje. U četiri susreta uzastopno u protekle tri godine doživeli smo identičan poraz od ekipe Kulpina, od toga tri u Kulpinu. Ima izgleda nešto u tom neprirodnoj žutoj boji svetla sale OŠ „Jan Amos Komenski”, što izgleda definitivno ne prija mojim igračima. Malo se šalim naravno, a verujte u meni još uvek sve kuva. Večeras smo bili stvarno blizu pobede (kao uostalom i u prethodnim susretima) ali… Neverovatan je i podatak da u poslednje tri utakmice nismo uspeli da odigramo u kompletnom sastavu ovaj derbi iako sam sve učinio u tom smeru. Na zagrevanju na mreži pred utakmicu naš mladi primač servisa Ognjen Ljubišić koji je do sada bio najučinkovitiji naš igrač na toj poziciji od početka priprema za ovu sezonu osetio je iznenada jak bol u kolenu i nije odigrao ni jedan jedini poen. Kako nam je samo trebao Ogi juče na parketu. Ispostavilo se na kraju da je ovo bio preveliki hendikep za nas i da jednostavno bez „ognja“ nismo mogli u ovakvoj utakmici, što je meni bilo jasno mnogo ranije jer sam celu koncepciju upravljanja ekipom u ovom derbiju bazirao na miksovanju igre sa tri primača, kako bih izmenama njihovih pozicija u svakom trenutku mogao vršiti dodatni pritisak na iskusnog protivnika.”

Utisak je da je u derbiju odlučilo iskustvo daleko starijeg rivala ali da uprkos tome pobeda nije bila daleko?!

„Iskustvo je čudo u muškoj odbojci! Kulpin je tu u značajnoj prednosti u odnosu na nas. Ta njihova ekipa već 5 godina igra manje-više u ovom sastavu, uigrani su, poznaju se, pet godina su u vrhu lige i pokušavaju da se domognu višeg ranga takmičenja. U odnosu na prethodnu sezonu i mi smo manje-više zadržali sastav i malo se pojačali igračima, opet iz sopstvenih redova (ja sam veoma ponosan na ovu činjenicu jer ona oslikava moj rad sa ovom ekipom tokom prethodne tri godine). Ovo međusobno poznavanje igrača se moje ekipe se takođe oseća u našoj igri ali naš problem u ovom trenutku je još uvek deficit u iskustvu u odnosu na našeg protivnika. Naravno to se može pokušati kompenzovati određenim drugim kvalitetima, a ključni faktor za to je totalna DISCIPLINA u igri, treningu, načinu života itd.. Ako ćete iskreno, mi nismo kao ekipa baš do kraja toliko disciplinovani na ovim poljima, još uvek imamo neke „dečije bolesti” i to nam se vraća na najsuroviji način u ovakvim situacijama. Činim sve da doprem do svesti mojih igrača, da oni razumeju zašto je važno da više razmišljaju o onome što im savetujem ili pokušavam promeniti kod njih u ponašanju i igri. Ima tu naravno i pomaka nabolje ali količina uložene energije još nije proporcionalna tom pomaku… videćemo, svaka ovakva utakmica donosi promene, to je sigurno, juče je recimo po prvi put za ove tri godine bilo suza…, jasno je, bili su svesni koliko su bili blizu, što bi rekli mogli su da dodirnu tu pobedu, pri vodstvu od 2:1 u setovima u četvrtom setu rezultat je bio 17:14 za nas u jednom trenutku ali…, opet to ALI koje moramo razumeti da bi ga pobedili i proterali od nas. Izuzetno kavltetna utakmica, retka za ovaj rang takmičenja, ne mogu da vam opišem koliko sam i sam izutra emotivno prazan, samo što znam da se mora dalje dignute glave. Moramo se iskreno suočiti sa svojim slabostima u jučerašnjem izdanju, a bilo ih je… U meri te spremnosti za iskreno suočavanje sa sobom i želje da se ozbiljno pristupi radu na otklanjanju sopstvenih mana, zavisi kakvi će ishodi biti u narednim derbijima, a biće ih još dosta u ovoj sezoni. Korona je učinila da je mnogo domaćih igrača ostalo bez nekih svojih angažmana napolju i sada svi oni traže neko uhlebljenje u ovoj sezoni. To će sigurno podići malo kvalitet ovogodišnjeg izdanja svih liga u Srbiji, pa tako i ove naše.”

Vremena za oporavak nema baš mnogo. Sledećeg vikenda u Mitrovicu stiže ekipa Mladosti iz Nove Pazove. Tradicionalni sremski derbi dva ljuta sportska rivala!?

„Potpuno ste u pravu. Ovako jaka utakmica dolazi u nezgodnom trenutku po moj tim. Radi se o višedecenijskom rivalstvu između naša dva kluba. To su utakmice koje su uvek iznad kvaliteta trenutnog ranga takmičenja. Utakmice koje imaju svoje legende, prepričavanja, koje rađaju svoje heroje. Lično volim takve utakmice. To je odbojka koja podiže adrenalin u žilama, za koju živite. Imali smo pred start lige kontrolnu utakmicu protiv novopazovčana upravo na našem terenu. Taj meč je okončan nerešenim rezultatom 2:2 i time je ostavljen prostor da se obe ekipe spreme predstojeći derbi. Mladost stiže u Sremsku Mitrovicu zahuktana u punoj brzini posle dve startne pobede i sa maksimalnim brojem bodova. To je motiv više za nas. Pred nama je nedelju dana traženja fokusa za ovu utakmicu kroz predani rad na otklanjanju grešaka iz Kulpina. Verujem u moje igrače i sopstveni rad. Želja mi je da se u subotu u hali PSC „Pinki” prikažemo u najboljem dosadašnjem izdanju i pokažemo zašto su nam svi posle utakmice u Kulpinu iskreno čestitali i priznali koliko smo napredovali u svojoj igri. Ja znam da moji momci to mogu i spreman sam da dam svoj doprinos njihovoj najboljoj partiji do sada.”

Verujemo i mi da trener Savić ima ključ za bravu zvana Mladost (NP). Verujemo da će i njegov tim umeti da isprati na parketu sve instrukcije svog iskusnog trenera i donese novu radost gradu i ljubiteljima odbojke u Sremskoj Mitrovici. Utakmica protiv Nove Pazove igra se u subotu u hali PSC „Pinki” sa početkom u 18 sati. Napred Srem!

Srem EATON: Đekić lib.1, Babić N. lib.2, Petković R., Kovaćić kap., Jelenić, Đorđić, Milutinović, Lazarević, Stokić, Milojković, Ljubišić, Jurišić, Babić Ž..

Trener: Stanislav Savić

Statističar: Vuk Savić

Najava događaja

26apr10:3012:00Uskršnja prodajna izložba na terasi Turističkog info centra

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042