Ostalo, Sport

Održano Republičko takmičenje u stonom tenisu za učenike sa smetnjama u razvoju i invaliditetom

SREMSKA MITROVICA – ŠOSO „Radivoj Popović” iz Sremske Mitrovice je domaćin Republičkog takmičenja u stonom tenisu za učenike sa smetnjama u razvoju i invaliditetom.

Ovaj događaj okupio je 11 ekipa iz deset gradova širom Srbije, pružajući mladim sportistima priliku da demonstriraju svoje veštine, snagu, i međusobnu podršku u sportskom duhu.

Zamenik načelnika za kulturu i sport Zoran Miščević je naglasio da sport nije samo postizanje vrhunskih rezultata, već ima značajnu ulogu u razvoju kulturnih i sportskih navika, prijateljstva i drugarstva. „Ako je škola danas nešto postigla, onda je to potpuno ilustrativno,” dodao je, ističući važnost ovakvih događaja za zajednicu.

Direktor škole Negovan Nikolić ističe napore da škola bude vidljiva i aktivna tokom cele godine: „Mi se trudimo da budemo viđeni. Objekat dnevnog boravka na Žitnom trgu je veoma važan za nas i služi da budemo u zajednici. Na svim manifestacijama koje se dešavaju u gradu, škola je prisutna. Nedavne radionice za učenike od prvog do četvrtog razreda donele su nam nagrade od prvog do trećeg mesta za njihove radove. Naša deca sada se druže sa decom iz ostalih škola, što je veliki pomak.” 

Silvana Pavlović, predsednica Zajednice škola za obrazovanje učenika sa smetnjama u razvoju i invaliditetom Republike Srbije, naglasila je značaj ovog takmičenja. „Takmičenje je od izuzetnog značaja, na državnom je nivou i u zvaničnom je kalendaru svih manifestacija Ministarstva prosvete.”

Republičko takmičenje predstavlja važan korak ka inkluziji i promociji sporta kao sredstva za osnaživanje i integraciju mladih u društvo.

Najava događaja

16jun08:0017:00Besplatni preventivni pregledi za sve građane

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7290117.0802117.4314