Ostalo, Sport

Fantastični Sirmium

SREMSKA MITROVICA. U vikendu za nama održana su čak tri takmičenja na atletskom stadionu u Sremskoj Mitrovici.

Najpre u subotu memorijalni međunarodni miting za starije juniore/ke (U20) „Aleksandar Marinković” posvećen jednom od najboljih atletskih trenera Srbije i Jugoslavije, a za tim Prvenstvo Vojvodine za mlađe pionire/ke (U14). U nedelju je održano Prvebstvo Vojvodine za mlađe juniore/ke (U18).

Na pomenutom mitingu medalje su osvojili Vuk Marinković zlato na 400m prepone, Čančarević Anja srebro kugla.

Kod mlađih pionira Relja Miletić osvojio je bronze na 60m i 60m prepone, Mojsin Dejan srebro u dalju i bronzu u vortexu, Stojković Teodor bronzu u dalju, Josimović Dunja bronzu na 200m, Šuljmanac Lenka srebro skok u vis, a muška štafeta 4x100m u sastavu Miletić Relja, Stojković Teodor, Mojsin Dejan i Tubić Ognjen zlato.

U nedelju kod mlađih juniora, Đonić Stefan je osvojio bronze na 100m i 110m prepone, Krnjević Luka zlato u bacanju koplja, a Lazić Marko srebro u skoku u vis. Štafeta 4x100m u sastavu Krnjević Luka, Lazić Marko, Milutinović Aleksa i Đonić Stefan osvojila je bronzu.

Bio je ovo izuzetno naporan i iscrpljujući vikend, s obzirom na trajanje takmičenja celoga dana kao i vremenske uslove i visoku temperaturu. No, osvojili smo znatan broj medalja, postigli dosta ličnih rekorda, te je uloženi trud dobio nagradu.

„Moram napomenuti da je utisak celog vikenda sjajan nastup mlađih pionira koji su tek pre godinu dana prešli iz atletske školice i Pavlović Gorana kod mene u takmičarsku grupu, gde su ova deca pokazala izuzetan karakter i sportski duh, te slobodno mogu reći da nas očekuju lepi rezultati i uspesi u budućnosti,” napominje trener Slobodan Macanović.

Najava događaja

16jun08:0017:00Besplatni preventivni pregledi za sve građane

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7290117.0802117.4314