Ostalo, Sport

Ukrštanje rukavica pod vedrim nebom

SREMSKA MITROVICA – Tačno dve godine prošlo je od kako je Bokserski klub „Srem” uz podršku Grada Sremska Mitrovica i Bokserskog saveza Srbije, preseljen u nove trening prostorije. Od tada klub aktivno radi na popularizaciji ovog plemenitog sporta i razbijanju predrasuda o boksu kao agresivnom sportu.

Bokseri su na više načina dokazivali da je boks sport za sve – za decu, mlade, za pripadnice lepšeg pola.

Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice, smatra da su bokseri u tome i uspeli. Prošle godine je organizovana i bokserska revija u Hali „Pinki” upravo pod nazivom „Boks za sve”, a ispunjenje misije potvrđuje i činjenica da od 50 članova kluba čak 10 su devojčice. Samardžić je pozvao mitrovačku omladinu da počnu da se bave ovim sportom, korisnim za razvoj kondicije, brzine, izdržljivosti, ali i mentalne snage, dodajući da je za bavljenje boksom dovoljan par dobrih rukavica, dobar trener i dobra volja.

Dušan Klincov, trener BK „Srem” je dodao da se na današnjem revijalnom kolu lige Vojvodine takmiče bokseri svih generacija, a da je najmlađa takmičarka dvanaestogodišnja devojčica Len. Klincov kaže da će ovaj prikaz boksa sigurno privući neke nove klince u njihov klub.

Revijalno kolo lige Vojvodine u areni Žitnog trga, BK „Srem” je organizovao uz podršku Grada Sremska Mitrovica i gradskog Sportskog saveza. Okupio se veliki broj takmičara, 60 boksera se pogledalo oči u oči, ukrstilo rukavice i priredilo bokserski spektakl, kakav Mitrovčani dugo nisu imali priliku da vide, posebno ne pod vedrim nebom.

Najava događaja

30apr12:0013:00Humanitarni bazar u Bajićevoj školi

02maj09:0017:00Memorijalni turnir u malom fudbalu drugog maja u Sremskoj Rači

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7691117.1205117.4719