Ostalo, Sport

Pobedom Sremci započinju prolećni deo prvenstva

VRBAS. Kugla[ki klub Hajduk iz Kule i Kuglaški klub Srem iz Sremske Mitrovice, na kuglani u sklopu centra za fizičku kulturu Drago Jovović, bilo je mesto gde se odigrala utakmica. Pobedom Sremci započinju prolećni deo prvenstva na gostujućem terenu, itekako značajan rezultat za ekipu pred nastavak takmičenja.

Sjajnom igrom pojedinih igrača i timskim duhom pre svega, ekipa Mitrovčana uz dramatičan meč uspeva da osvoji bodove na nezgodnom gostovanju i time ostaje u borbi za viši plasman na tabeli.

Meč za Srem u prvom bloku započinju Ružecki Mario i Aleksa Jevremović. Oba igrača osvajanju mali bod, s tim da se Ružecki sa svojim protivnikom borio do samog kraja, gde je morao odigrati veoma dobro da bi osvojio bod. Mladi igrač Srema Aleksa bez mnogo napora i skromnim rezultatom osvaja bod za svoju ekipu. Rezultat posle prvog bloka 2:0 za goste i tek nekoliko čunjeva u plusu.

Drugi blok u sastavu Bežanović Bogoljub i Kadar Bojan, prave polovičan uspeh. Bogoljub ulazi u duel dekoncetrisan i posle nekoliko grešaka biva zamenjen, u igru ulazi Pavlić, koji je bio upitan za meč, zbog prehlade, neminovno je bilo da se bod izgubi, dok na drugoj strani Kadar se bori i pristojnim rezultatom osvaja bod. Rezultat je 3:1 za goste, što poslednjem bloku daje vetar u leđa kako bi lakše došao do kompletnog plena.

Predrag Kovačić i Boris Lukač ni malo nisu imali lak zadatak da pozitivno privedu meč kraju protiv dva veoma dobro raspoloženih i  kvalitetnih Hajdukovaca iz Kule. Kovačić je morao da odigra savršeno da bi ekipa odnela bodove s gostovanja, dok na drugoj strani Boris nije ušao najbolje u meč pa ga ubrzo menja roviti Bačević, koji do kraja ne uspeva nešto znacčajnije napraviti i gubi bod od izuzetno raspoloženog igrača Hajduka koji je bio nadomak visoke cifre od 600 čunjeva. Međutim Predrag Kovačić izvanrednom i nadahnutom igrom, preciznim pogocima, ostvaruje fantastičnu cifru na zahtevnoj kuglani od 621 oboren čunj, s tim privodi meč kraju sa ukupnom razlikom od 21 čunj i 6:2 za Sremce. 

Značajno napomenuti da su Kovačić i Ružecki ušli kao najbolja šestorka odigranog kola. Takođe je izašao raspored pojedinačnog prvenstva Vojvodine gde Sremci imaju svog predstavnika, Mario Ružecki kao petoplasirani igrač Zone Srem izborio se plasmanom, na takmičenje kvalifikacije Prvenstva Vojvodine, gde najboljih 8 igrača ide dalje na prvenstvo Srbije.

Takodje Kuglaski klub Srem iz Sremske Mitrovice ima dva mlada takmičara,Tadija Stracenski koji osvaja zapažene rezultate u mlađim kategorijama za dečake i Iva Marinković u mlađim kategorijama za devojčice, koja se već okitila bronzom na predhodnom prvenstvu Srbije, visoko je plasirana na pojedinačnim tabelama, što govori da je potencijalna reprezentativka Srbije u kuglanju. Dva mlada takmičara Srema su izuzetno posvećena sportu, redovno treniraju i zalažu se na treninzima, što doprinosi njihovom razvoju i veoma dobrim rezultatima. Za ova dva Mitrovačka bisera u takmičarakom kuglanju, veliki doprinos svemu i velike zasluge idu na račun trenera Kovačić Predraga, koji predano i vredno radi sa njima.

Najava događaja

04maj10:0017:00Uskršnje fotografisanje i bazar

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7604117.1117117.4630