Ostalo, Sport

Državni rekord Đonić Stefana

BEOGRAD. U nedelju, 24. Decembra u atletskoj dvorani u Beogradu, održan je sada već tradicionalni sedmi po redu internacionalni Miting budućih šampiona u organizaciji AK Partizan Beograd.

Izuzetno masovno i kvalitetno takmičenje, najpre atletskih školica, a zatim i mladih nada kraljice sportova, obeležilo je nekoliko kvalitetnih rezultata.

Među njima i državni rekord Đonić Stefana, atletičara Sirmiuma i učenika Macanović Slobodana. Stefan je u trci na 60m prepone ne samo pobedio, nego i oborio državni rekord sa 8.37s na 8.34s!

„U subotu smo otputovali na pripreme Atletskog Saveza Vojvodine u Novi Sad. Bilo je pitanje da li ćemo uopšte nastupati na ovom takmičenju, s obzirom da smo samo dan ranije stigli na pripreme u Novi Sad. No, kalkulacija se isplatila i rezultat je novi državni rekord na 60m s preponama za starije pionire (U16). Pre dve godine Stefan je upravo na ovom takmičenju istrčao državni rekord u istoj disciplini, ali za mlađe pionire (U14). Treba napomenuti da je Stefan u ovoj godini osvojio zlatne medalje u dvorani bas na 60m prepone, 300metara, bronzu u petoboju, a na otvorenom bio je prvak Srbije na 100m prepone, 300m, 300m prepone i vicešampion u sedmoboju, kao i na 110m prepone za mlađe juniore (U18)”, kaže Macanović.

„Definitivno, glavni cilj za sledecu godinu je odlazak na Evro U18 i EYOF”, napominje zadovoljno trener Slobodan Macanović, koji ističe da se radi o jednom od najvećih talenata koje kraljica sportova u Srbiji trenutno ima.

Najava događaja

04maj10:0017:00Uskršnje fotografisanje i bazar

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7604117.1117117.4630