Ostalo, Sport

Školski dan u sklopu Evropske nedelje sporta

SREMSKA MITROVICA – Sportski savez Grada Sremska Mitrovica u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije i Savezom za školski sport Srbije, a pod pokroviteljstvom Kancelarije Evropske unije u Srbiji, obeležio je „Evropsku nedelju sporta” manifestacijom Školski sportski dan.

Evropska nedelja sporta kao događaj uspostavljena je od strane Evropske komisije sa ciljem podsticanja razvoja sporta i fizičke aktivnosti. Ove godine se realizuje u zemljama Evrope po deveti put. Ovaj događaj obeležen je i u našem gradu.

Nemanja Crnić, generalni sekretar Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica rekao je: „Školski sportski dan u okviru Evropske nedelje sporta je jedna lepa manifestacija sa preko 100 mališana koja se odvija u dva dela. Najpre je bilo kratko predavanje o gradu Sirmijumu, a zatim školske sportske radionice na terenu Partizana, dakle na spoljnjem terenu Sokolskog doma. Ono što je jako lepo i jako dobro, ovo smo organizovali u isto vreme sa više ustanova, institucija kojima dugujem veliku zahvalnost, osnovnim školama „Jovan Jovanović Zmaj” i „Boško Palkovljević Pinki”, Zavodu za zaštitu spomenika kulture i Centru za kulturu „Sirmijumart”. Pokazali smo za saradnjom više gradskih institucija možemo da napravimo lepu manifestaciju za mališane, a najvažnija poruka danas je da se bave sportom.”

Zvaničan početak Evropske nedelje sporta obeležen je u Valensiji 23. septembra 2023. godine. Tokom nedelje mnogobrojni sportski i edukativni događaji, organizuju se širom Evrope sve do 30. septembra.

U našem gradu svečano otvaranje i radionice o sportu i igrama na otvorenom održane su na spoljnjem terenu Sokolskog doma. Sportskim radionicama prisustvovao je i Stefan Vrdoljak, olimpijac iz Sremske Mitrovice.

Neophodno je da se mladi edukuju o značaju bavljenja fizičkom aktivnošću. Učenici drugih razreda osnovnih škola „Jovan Jovanović Zmaj” i „Boško Palkovljević Pinki” posetili su Carsku palatu gde su prisustvovali predavanju o Sirmijumu, u sklopu ove manifestacije.

Postoji dosta načina zahvaljujući kojima deca i omladina mogu da budu što više aktivni u školi. Popularizovanje fizičke aktivnosti kroz obrazovanje i ovakve manifestacije doprinosi razvoju aktivnijih generacija i ulaganje je u budućnost našeg društva.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042