Košarka, Sport

Prijem za veličanstvene košarkašice

Sremska Mitrovica – Gradonačelnica Svetlana Milovanović i načelnik Gradske uprave za kulturu i sport Vasilj Ševo, ugostili su učenice OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” iz Sremske Mitrovice, koje su na Svetskom školskom prvenstvu u basketu 3×3 održanom u Rio de Žaneiru osvojile bronzanu medalju, a Anja Bojković, Irina Andrijašević, Teodora Milošević i Nikolina Popović su na ovo takmičenje otišle kao državne prvakinje.

Kako je rekao načelnik Ševo, biti na prvom mestu u zemlji koja je poznata po košarci, koja je ostvarila izuzetne uspehe na svetskim takmičenjima, predstavlja zaista veliku čast. Ove mlade košarkašice su tek na početku svoje sportske karijere, i ovaj izuzetan uspeh će im biti dragocen podstrek za budući rad, a osim što će im pružiti motivaciju da se posvete sportu koji vole, takođe će ih inspirisati da ostvare što bolje rezultate.

Načelnik Ševo se u lično i u ime grada zahvalio njihovom klubu, roditeljima, nastavnicima i direktorki škole, a, kako je dodao, Klub „Srem“, za koji igraju, prepoznao je njihov neosporni talenat, a da nije bilo tog prepoznavanja, danas ne bi bile ovde kao šampionke. Rezultati kao ovaj su od suštinskog značaja za grad, kako bi se visoko pozicionirao na sportskoj karti Srbije, a grad ostaje čvrsto uz svoje sportiste i sportske klubove, pružajući podršku kao i do sada.

Irina Andrijašević, jedna od košarkašica je rekla da im je podrška Grada veoma značila i davala vetar u leđa, a pored svog truda, nisu očekivale ovako velik uspeh.

Dejan Kozeljac, trener mladih košarkašica je rekao da kako su prolazili takmičarski dani u Brazilu postajali su sve svesniji da imaju šanse da osvoje neku od medalja i time učine veliki uspeh za školu, grad i republiku Srbiju.

Kozeljac je izrazio zahvalnost lokalnoj samoupravi na podršci, dočeku i prijemu, kao i svemu što su učinili pre odlaska na samo takmičenje.

Najava događaja

30apr12:0013:00Humanitarni bazar u Bajićevoj školi

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7691117.1205117.4719