Košarka, Sport

Grad ispratio Zmajevke: Srećno u Riju!

Sremska Mitrovica – Gradonačelnica Svetlana Milovanović, sa saradnicima, ispratila je učenice OŠ „Jovan Jovanović Zmaj”, državne školske šampionke u basketu 3X3, na Svetsko školsko prvenstvo u Brazil gde će predstavljati naš grad i Republiku Srbiju.

Na predstojećoj Školarijadi u basketu 3 na 3 učenice OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” Anja Bojković, Irina Andrijašević, Teodora Milošević i Nikolina Popović, zajedno sa profesorom Dejanom Kozeljcem braniće boje Srbije. Prethodno su osvojile prvo mesto na Državnom školskom prvenstvu.

Kako je rekao načelnik Gradske uprave za kulturu i sport Vasilj Ševo: „Ovaj vid košarke je u poslednje vreme veoma popularan u Srbiji, donosi mnogo medalja, siguran sam da će ove devojčice dostojno da predstavljaju svoju školu, naš grad i našu državu. Veselimo se ovom uspehu i mislim da je to produkt dobrog rada Sportskog Saveza Grada Sremska Mitrovica i ŽKK „Srem”, koji su na treninzima uspeli da prepoznaju kvalitet ove dece i za proizvod svega toga imamo jednu talentovanu generaciju koja je prvo bila prvak Srbije, a sad ima tu čast da predstavlja Srbiju u Brazilu na ovako velikom takmičenju. Njihov profesori i oni će imati zadovoljstvo da posete daleki Brazil i siguran sam da će ovo putovanje pamtiti za ceo svoj život naravno po dobru. Sport ne bi bio sport kad ne bi težio ka uspehu, svi od njih očekujemo uspeh, ali trebamo da budemo svesni, ipak, životne dobi ovih devojčica, treba da odu tamo, da se vesele da upoznaju čari Brazila, kao i mnoge nove prijatelje koje će imati sigurno za ceo život. U ime Grada Sremska Mitrovica i u svoje ime želim im srećan put i da nam se, pre svega, vrate nasmejane, raspoložene i srećne i naravno svim srcem ćemo navijati za njih.”

Boravak naše selekcije na ovom planetranom takmičenju u Brazilu, planiran je u periodu od 19. do 27. avgusta  2023. godine. Pored predstavnika gradske uprave, državne školske šampionke ispratila je Sonja Tucaković direktorica OŠ „Jovan Jovanović Zmaj”.

„Veoma sam ponosna na naše učenice koje su postale državne prvakinje u basketu 3X3 i plasirale se na Školarijadu u Brazil. Ovih meseci imali smo dovoljno vremena da se devojčice pripreme kako fizički, tako i psihički jer to je dug put i nadamo se da će sa tog puta poneti lepo iskustvo, da će doći srećne i zadovoljne. Naravno, svaki sportista voli uspeh i one se nadaju uspehu na tom takmičenju. Zahvalila bih se Gradu Sremska Mitrovica i Gradskoj upravi za obrazovanje, kulturu i sport koji su nas podržali i pomogli odlazak devojčica na Školarijadu u Rio de Žaneiru,” rekla je direktorica Tucaković.

Imena ovih devojaka već su poznata sportskoj javnosti s obzirom na to da podjednako uspešno grade karijeru u Ženskom košarkaškom klubu „Srem”, predstavljaju školu iz koje dolaze, grad koji je poznat po bogatoj sportskoj tradiciji, a imale su priliku da sportski potencijal prikažu i na nekoliko međunarodnih turnira i kampova.

U timu koji predstavlja naš grad i Srbiju je Irina Andrijašević koja trenira košarku četiri godine. Kako kaže: „Mislim da smo se dobro pripremili i spremne smo da ostvarimo neki uspeh. Daćemo sve od sebe i potrudićemo se da se vratimo kući s nekom medaljom. Velika je čast na ovako prestižnom takmičenju predstavljamo našu školu, grad i našu zemlju.”

Teodora Milošević jedna od članica ove ekipe rekla je: „Nadamo se i portudićemo se da ostvarimo što veći uspeh. Treniram šest godina i naš uspeh je do sada bio veoma zapažen, od strane naših vršnjaka ali i nadležnih za sport, nadamo se i medalji.”

Svetsko školsko prvenstvo u Rio de Žaneiru ove godine okuplja predstavnike 49 zemalja u 18 sportova.  Ceremonija otvaranja Školarijade je u nedelju, 20. avgusta, a naše basketašice na teren izlaze već prvog dana takmičarskog programa, u ponedeljak, 21. avgusta. Očekuje ih nadmetanje protiv 12 selekcija. Predstavnici gradske uprave ispratili su ih i poželeli im puno uspeha u Riju.

Najava događaja

04maj10:0017:00Uskršnje fotografisanje i bazar

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7604117.1117117.4630