Sport

Gradsko školsko prvenstvo u atletici

Sremska Mitrovica – Gradsko školsko prvenstvo u atletici počelo je na Atletskom stadionu, u organizaciji Gradske uprave za obrazovanje, kulturu i sport.

Školski sport predstavlja nezaobilaznu kariku u promociji aktivnog načina života, razvoju sporta i vrhunskog sportskog rezultata. U okviru školskog sporta  danas je organizovano takmičenje na nivou Grada, koje će trajati i sutra.

Zoran Miščević, zamenik načelnika za obrazovanje, kulturu i sport rekao je tokom otvaranja  sportskog takmičenja da današnja manifestacija svedoči, i prirodno je da svedoči o popularizaciji atletike i uopšte popularizacija sporta.

„Ovde su danas najuspešnija deca, predstavnici osnovnih i srednjih škola. Manifestacija je značajna iz razloga, što je atletika bazični sport, kao gimnastika i plivanje, i upravo ovde, od ove generacije dece poteći će mnogi talenti kao što su danas neki renomirani atletičari i neki drugi sportisti. Upravo odavde ide taj kadar koji se kasnije bavi i vrhunskim sportom. Ova manifestacija je značajna i zbog opravdanosti atletskog stadiona, ovde je svaki dan veliki broj dece, što govori da je stadion dobra investicija. Manifestacija propagira i zdrav način života, zdrave navike, dobar odnos prema sebi i prema svom zdravlju. Treba se baviti sportom da li vrhunskim ili uopšteno, to je zdrava navika koja treba da se nastavi tokom iz tog razloga Grad podržava ovake manifestacije i zato smo danas ovde”, rekao je Miščević.

Takmičenje je organizovala je Gradska uprava za kulturu, sport i omladinu i Sportski savez Grada, a tehnički organizator takmičenja  je Ustanova Atletski stadion.

Nemanja Crnić generalni sekretar Sportskog saveza  Sremske Mitrovice kazao je: „Sportski savez Grada Sremska Mitrovica u saradnji sa Atletskim stadionom organizuje Gradsko školsko prvenstvo za osnovne i srednje škole u atletici. Danas su nam gosti sportisti i đaci osnovnih i srednjih škola iz Inđije čije je takođe opštinsko prvenstvo održavamo jer oni nemaju uslove. Ovo je prva manifestacija u sistemu školskog sporta Srbije u gradu Sremska Mitrovica i sledećeg dana nastavićemo takmičenje u svim ostalim sportovima, da bi deca mogli da stignu da se takmiče i na republičkom nivou.”

Tom prilikom Crnić je najavio da će 19. maja u našem gradu, na Atletskom stadionu biti održano Republičko prvenstvo u atletici za učenike osnovnih i srednjih škola.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7901117.1415117.4929