Sport

Nagrade Sportista godine – odbojkašice „Srema” najuspešniji klub, a kajakaši pojedinci

Sremska Mitrovica – Tradicionalno i ove godine izabrani su sportisti godine Grada Sremska Mitrovica. Najbolji klub u 2020. godini je Gradski ženski odbojkaški klub „Srem”, u kategoriji pojedinaca članovi Kajak kluba „Val” i reprezentacije Srbije. Nagrade najuspešnijim sportistima uručio je Petar Samardžić zamenik gradonačelnice.

Svečana dodela priznanja upriličena je u Gradskoj kući u prisustvu predstavnika grada, gradske uprave, Sportskog saveza grada, sportskih radnika i sportista uz poštovanje svih propisanih protivepidemijskih mera zaštite od virusa Kovid 19.

Pozdravljajući prisutne Vasilj Ševo načelnik Gradske uprave za kulturu i sport čestitao je nagrađenima: „Grad Sremska Mitrovica staje zdušno uz sve sportiste, a pre svega uz one koji su mladi i ambiciozni. Proteklu godinu treba što pre da zaboravimo, bila je turbulentna, bolna, sa puno problema, gde smo pokušali da očuvamo javno zdravlje i živote. Čovečanstvo igra jednu utakmicu, rečeno sportskim žargonom, i mi moramo da pobedimo, pobedićemo, nije nam prvi put i ne sumnjam da ćemo izaći iz te utakmice kao pobednici. Pandemija kovida 19 ušla je u sve segmente društva,  ali nekako najviše je posledica ostavila na ljudima, postali su manje agresivni, bez entuzijazma, bez neke volje i želje za radom, nekako se u njih uvukao strah, strah da ovo nikad neće proći, pitanje da li ćemo nekad živeti kao pre ove pandemije. Mogu da kažem da to nije prošlo ali smo mi na mnogo boljem putu da ovu godinu, za razliku od druge polovine 2020, proživimo bolje, uspešnije i zdravlije. Sa aspekta sporta, mislim da je sport Sremske Mitrovice uspeo da se očuva i da bar delom odoli izazovima pandemije Kovida 19 i uspeo je da se održi. Mi smo naše kalendare sportskih takmičenja uspeli da održimo, neke smo događaje prolongirali ali apsolutno nismo otkazali, fer-plej je postignut, takmičenja su dovedena do kraja i rezultat toga je da mi imamo tri kluba saveznog ranga ove godine, sledeće godine imaćemo još jedan klub i to je veliki uspeh. Treniralo se u neuslovima i ovi sportisti su pokazatelji kako se znalački i trudom izobriti protiv ove pošasti. Mi smo kao Grad spremi da prepoznamo svaku aktivnost, svaki trud, zalaganje pojedinca, kluba i sportske organizacije i da ćemo stati uvek iza njih. Pošto sam nekad bio profesionalni sportista, dobro znam koliko je trebalo truba da se ova deca nađu ovde. Hvala sportistima, roditeljima, trenerima, klubovima, mi ćemo kao Grad znati da ih prepoznamo i želim im mnogo uspeha u daljem radu.”

Takmičenja bez publike, borba za očuvanje zdravlja, sve to je obeležilo ovu proteklu, 2020, tešku godinu u kojoj su svi sportski događaji održani u otežanim uslovima zbog borbe protiv koronavirusa. Sportisti su vredno trenirali poštujući sve propisane protivepidemijske mere zaštite od virusa Kovid 19 i na sportskim borilištima izvojevali pobede.

Albert Bajuk, predsednik Kajak kluba „Val” rekao je u ime svih sportista tog kluba: „Velika mi je čast i ponosan sam što sam predsednik jednog tako uspešnog kluba, koji se nalazi trenutno u vrhu kajakaškog sporta. Presrećan sam što smo osvojili dosta nagrada za najboljeg sportistu grada, imamo u samom vrhu dosta naših takmičara koji su proglašeni za najbolje seniore. Trenutno su naši takmičari sa trenerom koji je takođe proglašen za najboljeg trenera godine, u Turskoj na šestonedeljim pripremama sa olimpijskim timom reprezentacije Srbije. Pred nama je jako puno takmičenja recimo na međunarodnoj sceni izborno za dokvalifikaciju za Olimpijadu 2021. godine u Tokiju. Zahvalio bih se Gradskoj upravi za spoert, načelniku za sport, našoj gradonačelnici Sremske Mitrovice Svetlani Milovanović što su prepoznali kvalitete našeg kluba.”

Slobodan Stojilković, predsednik Gradskog ženskog odbojkaškog kluba „Srem” zadovoljan je uspesima kluba, a nije krio radost što su dobili i nagradu za najbolji klub u našem gradu. Smatra da će ovo priznanje biti vetar u leđa daljem razvoju odbojke kod nas.

„Gradski ženski odbojkaški klub „Srem” je ove godine proglašen za najuspešniji sportski kolektiv u našem gradu, nama je drago, mi smo ispunili neke naše zadatke koji datiraju od pre osam godina kada smo zacrtali jedan veliki cilj, a to je da napravimo jedan odbojkaških centar u našem gradu, Sremskoj Mitrovici koji će biti prepoznatljiv u celoj Srbiji. Uspeli smo to prošle godine, plasmanom u Superligu gde se ove sezone nosimo sa vodećim klubovima ravnopravno. Jako smo zadovoljni radom, posebno što smo priključili dobar deo mlađe kategorije iz našeg grada koje sa prvim timom treniraju i polako ih uvodimo igru, tako da se nadamo da će za neki izvesni period one preuzeti primat i nositi naš klub. To nam je bio cilj na početku stvaranja ovog kluba, korak po korak ga gradimo, stepenicu po stepenicu preskačemo i nadamo se da ćemo jednog dana biti na nekom pijedestalu”, rekao je Stojilković.

U mlađim kategodijama dosta priznanja za pojedinačne uspehe otišlo je u ruke karatista. Trener Iva Vinković zahvalila se u ime nagrađenih sportista Karate kluba „Srem” iz Sremske Mitrovice.

„Ovo je već, mogu da kažem jedan niz godina zaredom kako su moji takmičari nagrađeni. Ove godine imamo tri takmičarke iz Karate kluba „Srem” koji su napravili rezultate i u ovoj, teškoj godini koja je iza nas. Tako da, to je veliko zadovoljstvo za naš klub i čast”, prokomentarisala je Vinković.

Nagrada za sportiste su plakete i sportska oprema.

Odluku o dodeli nagrade Sportista godine doneo je Odbor za nagrade i priznanja Skupštine grada.

SPISAK DOBITNIKA:

SENIORI:

Bojan Zdelar, Kajak klub „val”

Marija Dostanić, Kajak klb „Val”

Stefan Vrdoljak, Kajak klub „val”

PIONIRI:

Aleksandar Čančarević, Džu džicu klub „Bezbednost SM”

Miona Murić, Karate klub „Srem”

Iirena Grujanić, Karate klub „Srem”

KADETI

Elena Milošević, Karate klub „Srem”

Aleksandar Jovanović, Kajak klub „Val”

Ognjen Trogrlić, Džudo klub „Sirmium”

JUNIORI

Anastazija Bajuk, Kajak klub „Val”

Lana Gavrilović, Sportsko triatlon udruženje „Sava”

Mirko Mauna, Atletski klub „Srem”

KLUB

Gradski ženski odbojkaški klub  „Srem”

TRENER

Nenad Kosijer, Kajak klub „Val”



Najava događaja

21apr17:0018:30Smotra muzičko-folklornog stvaralaštva Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988