Ostalo, Sport

Veče šampiona u Mačvanskoj Mitrovici

Mačvanska Mitrovica 11. januar 2020. Stonoteniski klub “Podrinje” organizovao je pozivni turnir “Veče šampiona” na kom je učestvovalo petnaest najboljih stonotenisera Mačve i Srema.

Bila je ovo jedinstvena prilika da se na jednom mestu okupe najbolji igrači ovog sporta sa ovih prostora.

Svi pozvani igrači su dugo godina najbolji u ovom sportu a ovo je bila izuzetna prilika da se okupe svi na jednom mestu i pokažu sve čari ove igre.

Domaćin je uz pomoć sponzora obezbedio vredne nagrade za prva četiri mesta.

Ono što je najvrednije od toga je to što su se svi pozvani rado odazvali ovom učešću i okupljanju, magdanu, najbojih od najboljih.

Vlada Čupić iz “Podrinja”, Nikola Andrić iz “As” iz Šapca, Radojica Glamočak iz Begeča, Dragan Antonijević iz “Podrinja”, Lazar Danguzov iz “Partizan”-Šid, Milan Andonović iz “Podrinja”,  Rastko Simovljević iz Rume, Nemanja Stojić iz Šapca, Miroslav Rakić iz Šida, Dragan Vuletić iz “Podrinja”, Danko Ilić iz “Podrinja”, Slaviša Milenković iz Šapca, Aleksandar Milekić iz Bogatića, Dejan Radovanović iz Inđije Milan Šarić iz “Podrinja“.

Samo otvaranje turnira i najava takmičara izvedeno je veoma spektakularno.

Igrači su se nalazili u drugoj prostoriji pa su jedan po jedan po najavi viditelja programa ulazili u salu koja je bila osvetljena reflektorima u boji uz muziku šampiona.

Kao moderni “Gladijatori” koji ulaze u stonotenisku arenu uz ovacije publike. Ambijent za pamćenje i prepričavanje. Ovako nešto na ovim prostorima nije organzovano do sada.

Takmičenje se odvijalo u tri grupe a onda su usledili četvrtfinalni, polufinalni i mečevi za treće i za prvo mesto.

Mečevi su se završavali “tesnom” pobedom jednog od igrača obzirom da su svi oni  majstori ovog sporta pa su samo nijanse odlučivale o pobedniku.

U  četvrtfinalnim mečevima Čupić je savladao Simovljevića, Vuletić  Milenkovića, Stojić Radovanovića, Milekić Glamočaka.

U polufinalnim mečevima žreb je odlučio da se sastanu Ćupić protiv Vuletića dok su za drugim stolom igrali Stojić i Milekić.

Za nijansu su bolji bili Čupić i Stojić tako da su se plasirali u finale turnira.

U borbi za treće mesto Milekić je savladao Vuletića dok je u finalu Stojić pobedio kapitena „Podrinja“ Čupića i tako zauzeo Prvo mesto na turniru.

Konačan plasman je sledeći:

Prvo mesto je osvojio Nemanja Stojić iz Šapca.

Drugo mesto osvojio je Vlada Čupić iz Mačvanske Mitrovice.

Treće mesto osvojio je Aleksandar Milekić iz Bogatića.

Četvrto mesto zauzeo je Dragan Vuletić iz Mačvanske Mitrovice.

Stonoteniski klub “Podrinje” osnovala je pre dve godine grupa zaljubljenika u ovaj sport iz Mačvanske Mitrovice.

Da se radi o vanserijskim igračima govori i podatak da su krenuli od najniže, Sremske lige.

Za samo jednu sezonu, bez ijednog izgubljenog meča, osvojili su prvo mesto.

Već naredne sezone 2019/20, takmiče se u Vojvođanskoj A ligi gde zauzimaju trenutno četvrto mesto na tabeli sa samo dva boda zaostatka od vodećeg Gusara iz Stapara tako da će nastavak sezone doneti velike borbe za čelnu poziciju na tabeli.

Koliko je ovaj sport u ekspanziji u Mačvanskoj Mitrovici govori i podatak da je rukovodstvo kluba oformilo i drugu ekipu koja se u sezoni 2019/20 takmiči u Sremskoj ligi gde trenutno zauzimaju četvrto mesto sa samo tri boda zaostatka od prvoplasirane Rume.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8261117.1776117.5291