Kultura

Svi zajedno – na istoj tribini

SREMSKA MITROVICA – Film „Ljubav tvoja i neposlušnost moja”, čija je projekcija upriličena u sali Visoke škole strukovnih studija „Sirmijum“, pobrao je ovacije mitrovačke publike. Reč je o igrano – dokumentarnom filmu autora Luke Đurapčevića, koji je vođen sopstvenim iskustvom ekranizovao priču o svom pokajničkom putu, koji je pripadnost navijačkim grupama i tribinama zamenio liturgijom.

Grad Sremska Mitrovica je tridestdrugo mesto gde je prikazan ovaj film, a kako je rekao Đurapčević, u planu je da se održi više od 200 projekcija širom sveta. Projekcije filma su besplatne, ali svi posetioci mogu da daju dobrovoljni prilog u sklopu humanitarne akcije koja se realizuje sa organizacijama „Srbi za Srbe” i „Mladi za Kosmet”. Cilj ove akcije je prikupljanje novčanih sredstava za one kojima je pomoć najpotrebnija, kao i za obnovu srpskih svetinja na Kosovu i Metohiji, a do sada je već sakupljeno blizu 37.000 evra.

Film nosi snažnu poruku o pokajanju i povratku Domu Očevom, poziva na slogu među zakrvljenom braćom i razmekšava i najhladnija srca, a kako je istakao autor filma u svom obraćanju publici, cilj ovog dela i projkecija je da se makar jedan čovek, nakon gledanja filma, okrene pravim vrednostima.

Sabranje je molitveno otpočeo đakon Stefan Nedić, a pre i posle projekcije scenu je vokalno oplemenila i mitrovačka etno grupa „Srpski dom”.

Najava događaja

16jun08:0017:00Besplatni preventivni pregledi za sve građane

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7290117.0802117.4314