Kultura

Stefan Tićmi pisac među decom

SREMSKA MITROVICA – Povodom Dana Dečjeg odeljenja Biblioteke „Gligorije Vozarović” kao gost pisac nastupio je Stefan Mitić Tićmi. Susreo se i razgovarao sa učenicima osnovnih škola „Slobodan Bajić Paja”, „Boško Palkovljević Pinki” i „Jovan Jovanović Zmaj”.

Dečjeg odeljenja biblioteke „Gligorije Vozarović” proslavilo je svoj 67. rođendan. Tim povodom gost  je bio pisac za decu Stefan Mitić Tićmi, deci je predstavio neke od svojih poznatih naslova.

Na pitanje novinara Sirmiuminfa o ulozi čitanja u podsticanju empatije kod dece, Stefan Tićmi je rekao: „Čitanje je samo jedno od mogućih sredstava nadogradnje sebe, da tako kažem, da bismo bili bolji, da bismo bolje spoznali svet. Kad sam bio mali uzeo sam da pišem da bih nekako raščivijao svet. Trenutno deca očekuju da je sve instant, da pročitaju knjigu i da sve to odmah deluje, u stvari čitanje je proces čije beneficije dolaze tek kasnije. Pitanje decentralizacije mene stalno opseda, cenim sva mala mesta, i sam sam iz Leskovca, trudim se da što više, koliko mi mogućnosti dozvoljavaju, posetim biblioteke i da se družim sa decom. Sada sam skoro 24 sata dnevno u biblioteci, kad nisam na poslu u Biblioteci grada Beograda, onda sam, kao sad, gost. Osim ljubavi prema čitanju mnogo je važno razviti kod dece neku vrstu znatiželje i traganja.”

 Učenici su učestvovali u razgovoru s piscem pitanjima o njegovim knjigama poput: Ja sam Akiko, Kaput od mahovine, Guguto memeto i drugih. Mirjana Jovanović bibliotekar vodila je program.

Najava događaja

18junCelodnevni dogadjaj30Poziv za XXVIII sremskomitrovački salon

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7109117.0621117.4133