Kultura

Promovisana knjiga „Neotkrivena zemlja” u Bosutu

BOSUT – Promocija zbirke priča „Neotkrivena zemlja” autorke Tatjane Milivojčević, održana je u utorak 28. maja 2024. godine u prostorijama Doma kulture u Bosutu. Bilo je to veče posvećeno razgovoru o magijskom realizmu, naučnoj i epskoj fantastici, praćeno izvedbom divne poezije i muzike.

 Autorka je približila svoje knjževno stvaralaštvo meštanima Bosuta, uz malu pomoć moderatora Jelene Šuljmanac Milošević. Muzičko scenski doprinos ovoj književnoj večeri dali su odlični Aleksandar Krstajić i u muzičkom delu programa izuzetna Todora Stojinović. U promociji je učestvovala, popularišući knjigu i čitanje, i bibliotekarka Biblioteke Gligorije Vozarović, ogranak u Bosutu, Tamara Đurđević. Tatjana Milivojčević je po zanimanju vaspitač zaposlena u PU Pčelica, ali i zavičajni pisac kojem ovo nije prvo književno delo. 2015.godine objavila je zbirku priča „Zanimljive priče iz sobice S”. Bavi se i izradom lutaka od različitih materijala, najviše od sunđera, a 2015.godine je nagrađena za kreaciju didaktičkog sredstva za decu pod nazivom Lutka sklapalica. 2022. godine u Muzeju grada Zenice održala je izložbu lutaka inspirisanu slovenskim mitološkim bićima u sklopu projekta Pouke iz prošlosti.

Za zbirku kratkih fantastičnih priča „Neotkrivena zemlja” dobila je treću međunarodnu književnu nagradu REFESTICON Avatar. Autor je mnogobrojnih izložbi iz oblasti lutkarstva i slikarstva, ali i stručnih radova iz oblasti pedagoškog rada sa decom predškolskog uzrasta. Piše poeziju i prozu, koja je objavljivana u festivalskim zbirkama, ali i brojnim časopisima i na sajtovima širom Balkana.

Ovo je druga promocija „Neotkrivene zemlje”, prva je održana 10. maja ove godine u Muzeju Srema i bila je veoma posećena. Organizator druge promocije, Biblioteka „Gligorije Vozarović”, naročitu zahvalnost duguje čelnim ljudima MZ Bosut, a posebno gospodinu Miroslavu Bati Tomiću koji je doprineo da se svi učesnici u programu osećaju veoma prijatno.

Najava događaja

16jun08:0017:00Besplatni preventivni pregledi za sve građane

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7290117.0802117.4314