Kultura

Obeležen je Svetski dan dan poezije

SREMSKA MITROVICA – U četvrtak 21. marta 2024. godine u čitaonici Biblioteke „Gligorije Vozarović”  obeležen je Svetski dan dan poezije.

Program je organizoan u saradnji Književne zajednice Sremske Mitrovice i Biblioteke u cilju podsećanja na velikane srpske moderne i njihovu poeziju  inspirisanu Velikim ratom. Priređen je omaž: Ivi Andriću, Milošu Crnjanskom, Aleksi Šantiću, Dušanu Vasiljevu, Jovanu Dučiću, Milanu  Rakiću, Stanislavu Vinaveru, V.P. Disu i Milutinu Bojiću.

Članovi književne zajednice čitali su poeziju pomenutih pesnika,  prisećajući se njihovih sudbina i doprinosa koji su dali svom rodu u vidu ličnog učešća u ratnim stradanjima.Pored članova Književne zajednice, u programu su učestvovali i istoričari Vladimir Mabetović i Aleksandar  Sladojević, a muzikom su program obogatili Branislav Veselinović, Dejan  Nenadović, Strahinja Živanović i Miloš Zubović.

Program su priredili predsednica Književne zajednice Sremske Mitrovice  Mirjana Marković i njeni saradnici Milan Subotić i Boško Zubović.

Najava događaja

04maj10:0017:00Uskršnje fotografisanje i bazar

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7604117.1117117.4630