Kultura

Promovisana knjiga „Bunt dece socijalizma”: Knjiga koja zaokružuje trilogiju o najvažnijim momentima jugoslovenske rok kulture

SREMSKA MITROVICA – Kroz razgovor sa autorom Dušanom Vesićem, jednim od najuticajnijih rok novinara Jugoslavije, a sad Srbije, promovisana je knjiga „Bunt dece socijalizma” u prostoru Carske palate u Sremskoj Mitrovici. Promociju je organizovala Ustanova za negovanje kulture „Srem”.

Moderator je bila Nataša Sekulić, u muzičkom delu programa učestvovao je mitrovački bend „The New Neighbours”, a članovi Teatra Gartel, Nikolina Panić i Goran Vučanović, govorili su delove iz knjige.

Knjiga govori o subkulturi osamdesetih i životu muzičara ljudi koji su živjeli i odrastali u tom periodu, Azra, Električni orgazam, Film, Haustor, Idoli, Lačni Franc, Paket aranžman, Pankrti, Paraf, Parlament, Pekinška patka, Piloti, Prljavo kazalište, Šarlo akrobata, Termiti…

Dušan Vesić knjigom o prvoj generaciji bendova novog talasa, zaokružuje trilogiju o najvažnijim momentima jugoslovenske rok kulture.

Detaljnu priču o ovom periodu, pisanu karakterističnim Vesićevim stilom, Branimir Štulić poredi sa borhesovskim, uz obilje zanimljivih i manje poznatih podataka. Vesić je u isto vreme neposredni posmatrač koji je iz blizine pratio novi talas tokom njegovog nastanka, vrhunca i gašenja, a ujedno i pažljivi i odmereni hroničar koji sa vremenske, ali ne i emotivne distance dočarava i približava kulturnu epohu precizno i živopisno.

Onima pak, koji to vreme ne pamte, saznaće zašto se o tom periodu govori i neverovatnih četrdeset godina kasnije. Novi talas? Kao da je bio juče!

A sinoć, predivno veče i druženje ljubitelja dobre muzike, starih vremena i nešto drugačije u kulturnoj ponudi Sremske Mitrovice.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7691117.1205117.4719