Kultura

Kreativnost i originalnost dece iz Radenkovića

RADENKOVIĆ. U prostorijama Mesne zajednice Radenković otvorena je izložba radova predškolaca i učenika OŠ „Dobrosav Radosavljević – Narod”.  Radovi su nastali na likovnoj radionici slikanja po uzoru na dela Salvadora Dalija,  sa ciljem dečijeg doživljaja sveta fantastike.

Izložbu je otvorila vaspitačica Tatjana  Milivojčević, idejni tvorac ove zanimljive radionice, koja je kod dece probudila veliko interesovanje i podstakla njihovu kreativnost.

Kako je rekla Milivojčević, ostvaren rezultat nakon realizacije likovane radionice, pored bogaćenja dečijeg estetskog razvoja, odnosi se i na razvoj pozitivnog stava dece prema umetnosti, kao i na motivisanost na vlastiti likovni izraz.

Dečija likovna dela su originalna, sadrže fantastične elemente koji su plod dečije mašte i imaginacije, nipošto nisu rezultat „kopiranja” umetničkih dela koja su deca posmatrala, dodala je Milivojević, ističući da su dečiji likovni radovi, nastali na ovoj radionici, prozor u njihov svet i stoga im je vrednost nemerljiva.

Predsednik Saveta MZ Radenković Uroš Veselinović pozdravio je ideju Tatjane Milivojčević i pohvalio radove predškolaca i đaka, a kako je tom prilikom rekao  MZ Radenković će uvek podržati ideje vaspitača i učitelja OŠ „Dobrosav Radosavljević – Narod” i pružiti svaku potrebnu pomoć u njihovoj realizaciji.

Najava događaja

23maj(maj 23)19:0026(maj 26)18:00Festival pijanizma

27majCelodnevni dogadjaj31SLOBODNA ZONA

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7641117.1154117.4667