Kultura, Vesti

Ponovo radi bioskop na otvorenom!

Sremska Mitrovica – Bioskop na otvorenom od sinoć je na Letnjoj sceni na Žitnom trgu. Sinoć je emitovan domaći film Leto kada sam naučila da letim”, a u naredna dva dana projekcije počinju od 20 sati i 30 minuta.

Mitrovčani i svi gosti našeg grada imali su priliku da uživaju u besplatnim projekcijama filmova, a taj trend se nastavlja još par dana. Na Gradskoj plaži mogli su da pogledaju domaći film „Munje – opet” i holivudski hit „Antman”. Nažalost loše vreme je pokvarilo planove da se još po koja projekcija emituje na Gradskoj plaži, pa je preseljen u centar.

Kako je rekao Dušan Drča direktor Turističke organizacije Grada Sremska Mitrovica: „Nastavljamo tamo gde smo stali na Gradskoj plaži, sad nastavljamo na Žitnom trgu, upravo ono što je Grad Sremska Mitrovica hteo i Turistička organizacija Grada sa idejom da svim Mitrovčanima upotpunimo sadržaje  tokom leta. Mislim da smo uspeli, nakon nekih tehničkih problema koje smo imali i olujnih nevremena što nam je omelo na rad na Gradskoj plaži sačekalo nas je sjajno vreme u ova tri dana i mislim da smo odabrali prave filmove za sve uzraste, za celu Mitrovicu, nadam se da će naša publika uživati. Nama je i dalje u planu da do kraja godine iskoristimo svaki lep dan da, upravo na ovoj lokaciji, na Žitnom trgu, iskoristimo bioskop na otvorenom i prikažemo još neke filmove. ”

Pozivao je sve Mitrovčane ali i sve ljude koji vole film i bioskop na otvorenom da dođu u naš grad da posete znamenitosti i provedu jedan dan na Gradskoj plaži, a uveče da gledaju film.

Na repertoaru bioskopa na otvorenom na Žitnom trgu su još dva filma.

U utorak, 22. avgusta na istom mestu prikazaće se veliki hit srpske filmografije, „Kad porastem biću Kengur”.

Film se sastoji iz tri isprepletene priče čija je radnja smeštena na Voždovac. U prvoj priči, Braca pokušava da osvoji Iris, manekenku iz centra grada. Iako se trude da ne budu dva sveta, oni to definitivno jesu. U drugoj priči, šomi i Duje se klade na pobedu engleskog fudbalskog kluba Istvič, u kome brani njihov školski drug, a protiv favorizovanog Mančestera. U trećoj priči, Avaks i Hibrid provode dan u gluvarenju na krovu solitera i očekivanju da se nešto desi. Svi oni bave se sporednim stvarima, pa čak i kad pokušavaju da unesu promene u svoje živote, čine to na pogrešan način.

U filmu glume Sergej Trifunović, Marija Karan, Boris Milivojević, Nikola Vujović, Gordan Kičić, Nikola Đuričko, Petar Kralj, Nebojša Glogovac, a režiju potpisuje Radiovije Andrić.

U sredu, 23. avgusta, s početkom u 20:30 časova, biće prikazan Diznijev film Luka”.

Smešten u prelepom primorskom gradu na italijanskoj rivijeri, Diznijev i Piksarov animirani film „Luka” donosi priču o jednom mladom dečaku koji provodi nezaboravno leto ispunjeno galetima, pastom i beskrajnim vožnjama skutera. Luka deli avanture sa svojim novostečenim prijateljem, ali njihova zabava je ugrožena dobro čuvanom tajnom o morskim stvorenjima iz drugog sveta skrivenim ispod površine vode.

Glasove daju Stribor Čolić, Srđan Čolić, Uroš Jovčić, Nebojša Milovanović, Vanja Milačić, Boda Ninković, a režiser filma je Enrico Casarosa.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042