Kultura

„Leto na Savi” kulturno-zabavni sadržaji

Sremska Mitrovica – Manifestacija Leto na Savi” u našem gradu obuhvatiće radionice za najmlađe tokom jula na Gradskoj plaži i festivale u avgustu. Programi će biti održani u organizaciji Grada Sremska Mitrovica i Gradske uprave za kulturu i sport.

Na konferenciji za predstavnike medija u Turističkom info centru najavljeno je da će se manifestacija „Leto na Savi” održati i ove godine tokom letnjih meseci. Gradska plaža biće mesto održavanja kreativnih radionica, kao i niza muzičkih i kulturnih aktivnosti namenjenih prevashodno najmlađim Mitrovčanima i njihovim gostima.

Kako je rekao Vasilj Ševo, načelnik Gradske uprave za kulturu i sport: „Od 8. jula, na starom mestu, na Gradskoj plaži, za decu će biti organizovane različite radionice. Gradska uprava za kulturu i sport svake godine teži da obogati kalendar kulturno-zabavnih sadržaja, sa akcentom na ono što se do sada pokazalo kao dobro, ali da uvek imamo i nešto novo, što bi aktuelnu sezonu moglo da istakne u odnosu na prethodne. Jul će i ove godine biti rezervisan za najmlađe, ali nećemo zaboraviti ni omladinu, ni ostale sugrađane. Ono, čemu se svi najviše radujemo ovog leta, jeste bioskop na otvorenom, koji će biti pravo osveženje i nešto što će, siguran sam, obradovati sve Mitrovčane. Avgust mesec, mesec festivala u gradu na Savi, zasigurno je doprineo tome da se naš grad istakne, pre svega u zemlji, ali i u regionu. Letnji festivali, Srem folk fest i Vinski park, dovode brojne goste iz zemlje i inostranstva, a sigurni smo da će ove godine i muzički festival, koji će se održati na terenu „Partizana” ugostiti velika imena sa naše muzičke scene, učiniti ovo leto nezaboravnim.”

Kao i prethodnih godina i ovo leto biće ispunjeno kulturno-zabavnim sadržajem, najavljuju nadležni i dodaju da naši najmlađi sugrađani nestrpljivo čekaju da se Sava potpuno povuče i da se ponove druženja od prethodnih godina. Ovom prilikom pozvali su sve sugrađane da prate kalendar manifestacije „Leto na Savi” i da se im pridruže.

Dušan Drča, direktor Turističke organizacije Grada Sremska Mitrovica kaže da je prošlogodišnja letnja sezona ispunila sva očekivanja i dodaje: „Istovremeno je postavila pred nas nimalo lak zadatak za ovu godinu. Naši koraci u narednim danima bazirani su na nove sadržaje, najave, reklame i brendiranje, sa ciljem da Gradsku plažu učinimo još prepoznatljivijom. Svi sa nestrpljenjem čekamo lepo vreme, postavljanje bioskopa, radionice za decu, ali i festivale, koncerte i prvo OCR takmičenje u gradu, koje je zbog previsokog vodostaja Save pomereno za 2. septembar. Veoma se radujemo ovom događaju jer je reč o kompleksnom sportskom spektaklu, koji želimo da iskoristimo i za promociju našeg grada, kao nekadašnjeg Sirmijuma. Za Turističku organizaciju Grada Sremska Mitrovica veoma je važna činjenica da su manifestacije prerasle lokani karakter i znatno doprinose broju turista koji dolaze u naš grad. Težićemo ka tome da turiste što duže zadržimo u našem gradu i da iskoristimo sve potencijale na pravi način.”

                                       LETO NA SAVI 2023.

 JUL

(Gradska plaža)

8. jul U TOM PISMU PIŠE… (kreativna radionica)
9. 7. KLICE I POGANICE (kreativna radionica)
15. 7. MUZIKA JE MOJ SVET (muzička radionica)
16. 7. LOPTICOM ĆU TE, LOPTICOM ĆEŠ ME (radionica pustovanja vune)
22. 7. LUDI LETNjI PLES (plesna radionica salse)
23. 7. KAD PORASTEM BIĆU SPASILAC (edukativna radionica povodom Svetskog dana prevencije utapanja)
29. 7. NACRTAJ MI SAVSKU BAJKU (kreativna radionica)
30. 7. RADOST JE U IGRI (sportska radionica)

AVGUST
11 – 14. 8. SREM FOLK FEST (Žitni trg)
15. 8. TAMBURICA FEST (Žitni trg)
18 – 20. 8. Muzički festival „IN FRONT OF ART” (sportski teren „Partizan”)
26. 8. VINSKI PARK (Gradski park)

Saradnici Gradskoj upravi za kulturu i sport su: Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica, ustanove kulture Grada Sremska Mitrovica, Sportski savez Grada Sremska Mitrovica, Udruženje građana „Art front”, Udruženje građana „Zlatno runo Sirmijuma” i Nintel DOO.

Najava događaja

02maj09:0017:00Memorijalni turnir u malom fudbalu drugog maja u Sremskoj Rači

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7604117.1117117.4630