Kultura

Sve tri predstave osvojile su plasman na viši nivo takmičenja

Sremska Mitrovica – U petak, 31. marta, u Pozorištu „Dobrica Milutinović”, a u organizaciji Ustanove za negovanje kulture „Srem”, održana je Smotra dramskog stvaralaštva za decu i odrasle Grada Sremska Mitrovica.

Za Smotru je prijavljeno tri predstave: dve za decu, OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” i Kreativnog studija i teatra „Gartel” i jedna za odrasle, Mitrovačke gimnazije. Dramska sekcija OŠ „Jovan Jovanović Zmaj”, predstavila se publici predtavom „Nojeva farma”, scenarija i režije Dajane Nikolovski. Kreativni studio i teatar „Gartel”, nastupio je sa predstavom „Carski zatočnik”, po tekstu Miodraga Stanisavljevića, u režiji Gordane Lukić, dok je Mitrovačka gimnazija odigrala predstavu „Kako sam ponovo postao normalan”, po tekstu Slobodana Simića, a u režiji Nikole Đurđevića i Stefana Vujasinovića.

Sve tri predstave, svojim trudom osvojili su plasman na viši nivo takmičenja. Obe predstave za decu, selektor Zoltan Fridman, reditelj, uputio je na Zonsko takmičenje dramskog stvaralaštva u Pećince, koje će se se održati 22. i 23. aprila, a Mitrovačku gimnaziju, u kategoriji Dramsko stvaralaštvo za odrale, uputio je na Vojvođanski omladinski pozorišni festival u Kulu, koji će se održati 27. i 28. maja 2023. godine.

Najava događaja

26apr10:3012:00Uskršnja prodajna izložba na terasi Turističkog info centra

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8112117.1627117.5142