Kultura

Ana Trbojević plasirala se na Republičku smotru

Sečanj – U petak 21, subotu 22. i nedelju 23. aprila, u Sečnju, odžala se 53. pokrajinska smotra recitatora „Pesniče naroda mog”. Iz Sremske Mitrovice, na Pokrajinsku smotru, plasiralo se 15 recitatora, ukupno iz sve tri kategorije: Mlađi, Srednji i Stariji uzrast.

Od 138 prijavljenih recitatora iz cele Pokrajine, Selektorska komisija u sastavu: Predrag Momčilović, glumac i profesor na AUNS, Ana Leskovac, glumica, Agneš Rafai Telečki, glumica i stručni saradnik na AUNS, Amalija Kovač, glumica i novinarka i Danijela Radu, profesor, dodelili su Zlatne diplome našim mitrovačkim recitatorima: Jovanu Vladisavljeviću (OŠ „Triva Vitasović Lebarnik” Laćarak), Ani Trbojević (OŠ „Jovan Jovanović Zmaj”), Ljiljani Beara (OŠ „Jovan Popović”), Hani Milosavljević (OŠ „Jovan Popović”), Eleni Konjević (Medicinska škola “Draginja Nikšić”) i Anđeli Relić (Kreativni studio i teatar „Gartel”).

Na Republičku smotru, koja će se održati u petak, 19. maja – srednji uzrast i subotu, 20. maja – mlađi i stariji uzrast, u Kulturnom centru, u Valjevu, plasirala se Ana Trbojević (Mlađi uzrast) iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” iz Sremske Mitrovice. U ime organizatora Zonske smotre, Ustanove za negovanje kulture „Srem”, čestitke svim recitatorima i njihovim mentorima.

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

25apr19:0020:00Promocija dve zbirke poezije Ljilje Vujić Crnojakić

25apr19:0020:00Predstavljanja Doma učenika srednjih škola

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8128117.1643117.5158