Kultura

Održan koncert makedonske trojke „Ad libitum”

Sremska Mitrovica – U Galeriji „Lazar Vozarević” gostovao je prošlog četvrtka, makedonski trio „Ad libitum”. Na solističkom koncertu Trio se predstavio u specifičnoj kombinaciji duvačkih instrumenata flaute i klarineta/alt saksofona uz pratnju klavira.

Osobeni zvuk, neobične harmonije, moderna interpretacija, uz na momente prepoznatljiv makedonski melos  osvojili su simpatije publike. Ansambl je poznat po izvođenju originalnih kompozicija savremenih autora, kako onih iz regiona, tako i sveta. Mnoga izvođenja spadaju među prva javna te vrste u koncertnoj praksi. Koncert je realizovan, pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu Republike Severne Makedonije.

Trio „Ad libitum” nastao je 2015.godine i ima bogat repertoar koji čine kompozicije iz svih muzičkih epoha, transkripcije, aranžmani i moderne  kompozicije. Trio u sastavu Silvana Čulova Atanasova, flauta, Lazar Sokolov, klarinet i alt saksofon i Emilija Kabranova Filipova, klavir održao je brojne solističke koncerte od Skoplja, Vrnjačke banje, Makarske, Sarajeva, Negotina do Sofije i Drača. 

Od 2021.godine su članovi Saveza muzičkih umetnika RS Makedonije.

Najava događaja

27majCelodnevni dogadjaj31SLOBODNA ZONA

28maj19:0020:00Promocija knjige Neotkrivena zemlja

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7685117.1199117.4713