Kultura

Otvorena izložba Udruženja likovnih umetnika Sirmijum

Sremska Mitrovica – Pred velikim brojem posetilaca povodom Dana žena otvorena je u Galeriji „Lazar Vozarević” izložba slika Udruženja likovnih umetnika „Sirmijum”. Namera organizatora osmomartovske izložbe je da ona preraste u tradicionalnu manifestaciju, koja će se svake godine, redovno održavati na ovaj dan.

Izložba ULU „Sirmijum” predstavlja smotru likovnog stvaralaštva članova, na kojoj se predstavilo 25 autora, sa 54 izložena rada. Velika raznovrsnost radova u domenu figuralnih kompozicija, pejzaža, mrtve prirode, akta, asamblaža, prilika je da se vide umetnički dometi jednog od najstarijih udruženja u gradu.

Pred licem umetnosti nema vrednijih  i manje vrednih stilova. Izložba pred vama verodostojan je pokazatelj kako velika raznovrsnost likovnih izraza može da  egzistira, na jednom mestu, u simbiozi, a da ne naruši harmoniju, jer prava umetnost daje krila svakoj vrsti kreativnosti i slobode, a to su kvaliteti koje ovo mitrovačko udruženje svakako poseduje – rekla je Marija Vukajlović, istoričar umetnosti.

Udruženje likovnih umetnika „Sirmijum” osnovano je sedamdesetih godina prošlog veka i sa malim prekidima, ali preko 50 godina okuplja veliki broj umetnika sa teritorije Srema i šire. Iako imamo veliki broj članova svake godine se pojavljuje oko 25-26 izlagača, dok ostali nisu aktivni. Aktivnost našeg udruženja se svodi na dve godišnje izložbe, prolećnu i jesenju na kojima prezentujemo raznolike radove i različite stilove, što daje draž celom likovnom stvaralaštvu- rekao je Miroslav Munižaba, elektro inženjer i slikar.

Ovogodišnji pohvaljeni autori, od strane stručnog žirija su: Srećko Radulović „Neven”, Jelica Gajin „Plavi grad” i Ivan Vešić „U magazi”.

U programu otvaranja učestvovali su: Miroslav Munižaba i Ivan Vešić, članovi udruženja, Marija Vukajlović, kustos Galerije „Lazar Vozarević“ i

hor srpsko-grčkog prijateljstva „Irida”, pod vođstvom dirigentice Aleksandre Garunović, koji se, već tradicionalno pojavljuje na godišnjim izložbama udruženja.

Izložba je otvorena do kraja marta.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8261117.1776117.5291