Kultura

Mitrovčani veoma uspešni na Smotri recitatora Srema

Sremska Mitrovica – Mitrovački recitatori pokazali su zavidno umeće i kulturu govora na Smotri recitatora Srema. Od ukupno 130 recitatora iz celog Srema, naš region i grad na Pokrajinskoj smotri predstavljaće 58 recitatora, ukupno u sve tri kategorije, od kojih je čak 20 Mitrovčana.

Regionalna smotra recitatora „Pesniče naroda mog” održana je subotu, 19. i nedelju, 20. marta u organizaciji Ustanove za negovanje kulture „Srem” i Saveza umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine, u Svečanoj sali Muzičke škole „Petar Кrančević”.

Selektorska komisija u sastavu: Miodrag Petrović, glumac i književnik iz Novog Sada, Ana Leskovac, profesor slovačkog jezika i Senka Jos, vaspitač i učitelj kulture govora, na Pokrajinsku smotru „Pesniče naroda mog”, koja će se održati 8, 9. i 10. aprila, u Sečnju, po sledećem rasporedu: 8. aprila, mlađi uzrast, 9. aprila, srednji i 10. aprila, stariji uzrast/odrasli, uputila je 58 recitatora, ukupno u sve tri kategorije.

Mitrovčani su ostvarili zavidan uspeh i plasirali se na dalja takmičenja: Mlađi uzrast: Selena Vuković, Jovana Grujičić, Lav Jovanović, Ana Prokić, Dušan Savić i Anđela Svirčević.

Srednji uzrast: Ena Boričić, Anja Jovanović, Anđela Кonjević, Nikola Кorica, Valentina Mališević, Luka Međedović, Hana Milosavljević, Lea Miljić, Lea Nedimović i Anđela Crnojakić.

Stariji uzrast/odrasli: Кristina Burić, Bojana Zec, Jovan Sinđić, Anđela Tomić.

U ime organizatora, Ustanove za negovanje kulture „Srem” i Saveza umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine, takmičarima su se obratili direktor Ustanove, Miroslava Ilijić i sekretar Saveza, Savo Mučibabić.

Najava događaja

21apr17:0018:30Smotra muzičko-folklornog stvaralaštva Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988