Kultura

U zamenu za igračku ili knjigu ulaznica za Praznične koncerte

Sremska Mitrovica – Manifestacija „Praznični koncerti” počinje 8. decembra i traje do kraja meseca u Galeriji „Lazar Vozarević”. Nastupiće učenici i profesori Muzičke školoe „Petar Krančević”.

Na konferenciji za novinare najavljeno je da će sve do kraja ove godine u mitrovačkoj galeriji, biti održavani koncerti, povodom obeležavanja novogodišnjih i božićnih praznika. Od 8. do 30. decembra sve Mitrovčane i ljubitelje klasične muzike i dečjeg horskog pevanja obradovaće brojni nastupi.

Milan Marinković, vd. direktor Galerije „Lazar Vozarević” rekao je u svom obraćanju: „Svi smo u iščekivanju novogodišnjih i božićnih praznika, to su dani darivanja, dani kada poklanjamo i primamo poklone, kad ispunjavamo želje naših najmilijih, svojih rođaka, prijatelja i komšija. To su dani, pre svega radosti i ljubavi, i zbog toga je Galerija „Lazar Vozarević” odlučila da nešto pokloni svojim sugrađanima i obraduje ih. U saradnji sa Muzičkom školom „Petar Krančević” organizovali smo novogodišnje koncerte i pružićemo priliku našim sugrađanima da uživaju. Koncerti će trajati od 8. do 30. decembra i imaćemo prilike da slušamo horosko pevanj,e klavirske koncerte, koncerte duvačkih i gudačkih orkestara i koncerte gitara. Koristim priliku da se zahvalim muzičkoj školi na dugogodišnjoj saradnji i da im poželim mnogo uspeha u sledećoj godini i još uspešniju našu zajedničku saradnju. Ovo je i prilika da se zahvalim i našem kustasu Mariji Vuruni koja je uspešno organizovala, zajedno sa njima, ove novogodišnje koncerte, a takođe i mojim saradnicima Biljani Nikolić i  Jovanki Kekić moram naglasiti i to da su ovi koncerti humanitarnog karaktera.”

Tokom celog meseca decembra u galeriji će se odvijati niz koncerata uz poštovanje bezbednosnih preporuka. Programom su predviđeni i koncerti u gostima ali se većina njih odvija u ovom prostoru.

Marija Vuruna, kustos galerije rekla je nešto više o koncepciji manifestacije: „Na programu će biti 12 koncerata i za svaki koncert je, nažalost, ograničen broj mesta koji možemo da primimo zbog kompletne situacije u kojoj smo. Ulaznice će moći da se kupe, odnosno zamene za školski pribor, za neku vašu dragu knjigu koju ste prerasli, igračku, plastelin, sveske, bilo šta što će pomoći i usrećiti naše drugare u Školi za osnovno i  srednje obrazovanje „Radivoje Popović”. Pozivam sve ljude dobre volej da se pridruže”

Prvi u nizu je koncert Dečjeg hora „Art Kids Choir”. Biće održan u sredu, 8. decembra sa početkom u 19 sati. Ulaznice se mogu preuzeti u Galeriji „Lazar Vozarević” u zamenu za neki od pomenutih poklona, za lepše praznike.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8261117.1776117.5291