Kultura

Predstava za decu „Novogodišnja bajka”

Sremska Mitrovica – Predstava za decu „Novogodišnja bajka” odigrana je na Velikoj sceni Pozorišta „Dobrica Milutinović” u susret Novoj godini. Ulaz je bio besplatan, ali samo uz ulaznicu preuzetu na blagajni Pozorišta.

Uobičajeno, 30. decembra u Pozorištu „Dobrica Milutinović” priređena je predstava za decu u stilu Dečje nove godine. Pošto znaju da deca sa posebnim nestrpljenjem očekuju svoja novogodišnja iznenađenja i Deda Mraza, te su i ove godine u Pozorištu „Dobrica Milutinović” osmislili zaista posebnu bajku namenjenu deci predškolskog i školskog uzrasta, što ne znači da u njoj ne mogu da uživaju i stariji.

Jelena Janković direktorica pozorišta „Dobrica Milutinović” osvrnula se na godinu koja je na izmaku: „Evo završavamo 2021. godinu nadam se da će sa njom otići i ovaj veliki problem s kojim smo živeli čitave godine koronavirus, tako da se nadam da idemo u susret jednoj zdravijoj i blagonaklonijoj godini. Pozorište „Dobrica Milutinović“ već tradicionalno 30. decembra daruje najmlađoj i najslađoj publici besplatnu predstavu za decu kao јe то slučaj večeras, u pitanju je „Novogodišnja bajka”, a čestitka našeg pozorišta i svih ovih koji sarađuju sa nama ide vašoj publici uz želju za jednom godinom u kojoj će se ispuniti sve želje. Godina za naše pozorište je bila vrlo napeta, na prvom mestu zbog kovida što je u umnogome ometalo naše redovno funkcionisanje, sad su ipak ljudi počeli da izlaze. Kraj zime, početak proleća i cela 2020. godina kad je korona počela, to je bilo za nas vrlo stresn,o frustrirajuće. Radili smo najbolje što smo mogli, imali smo pažnju publike na kojoj ovim putem zahvaljujem, nadam se da da nećemo izneveriti poverenje građana u sledećoj godini.”

U predstavi je prikazana novogodišnja zavrzlama, prema njenim rečima i sve volje i nevolje vezane za Deda Mraza i novogodišnju noć. Šta znači biti dobar prijatelj. Kako pomoći prijatelju u nevolji. Kako deliti sa onima koji nemaju. Na sva ova pitanja odgovaraju u ovoj toploj pozorišnoj čaroliji sa neizbežnim Deda Mrazom. Uloge tumače Maša Pantić i Marko Jakovljević.

Najava događaja

16apr10:0011:00Kampanja „Na maturu bez automobila”

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7748117.1262117.4776