Kultura

„Muzika je moja priča” koncert Jovana Kolundžije

Sremska Mitrovica – Maestralni violinista Jovan Kolundžija i pijanistkinja Nada Kolundžija održali su koncert „Muzika je moja priča” u našem gradu, u saradnji sa Centrom za kulturu „Sirmijumart”. Koncertom u Baroknoj sali Muzeja Srema počela je mini novogodišnja turneja ovog poznatog violinist kojom promoviše i mlade talente. 

Sa ciljem afirmacije i promovisanja mladih talenata Jovan i Nada Kolundžija organizovali su turneju koncerata u nekoliko gradova Srbije, gde će nastupiti zajedno sa učenicima lokalnih muzičkih škola. Turneju će započeti u Sremskoj Mitrovici, a potom predstoje koncerti i u Aranđelovcu, Kovačici, Lazarevcu i Beogradu.

Zoltan Hegediš direktor Centra za kulturu „Sirmijumart” rekao je da je među mnogo gradova, Jovan Kolundžija izbarao baš Sremsku Mitrovicu za početak ove turneje: „Nastupe u ovkiru ove turneje finansira Ministarstvo kulture, mi smo počastvovani i sa radošću smo organizovali koncert za mitrovačku publiku. Distribuirali smo ulaznice iako je ulaz bio besplatan, zbog celokupne epidemiološke situacije, a vladalo je veliko interesovanje, tako da su deljene po principu ko prvi, njemu ulaznica. Veliku zahvalnost dugujem i zaposlenima koji su učestvovali u organizaciji i Gradu Sremska Mitrovica.”

Nada Kolundžija je koncertna pijanistkinja, najznačajniji srpski izvođač i pasionirani promoter savremene muzike. Ostvarila je izuzetno veliki broj koncerata u zemlji i inostranstvu. Gostovala je na brojnim festivalima i dobitnica je internacionalnih nagrada i priznanja. Ostvarila je veliki broj srpskih i svetskih premijera i svoj repertoar stalno proširuje novim kompozicijama inostranih i domaćih savremenih autora, od kojih su joj mnoga i posvećena. Redovno nastupa sa svojim bratom, Jovanom Kolundžijom.

Maestro Jovan Kolundžija iza sebe ima zavidnu svetsku karijeru i više od četiri hiljade održanih koncerata u zemlji i svetu. Osnivač je i Centra lepih umetnosti u Beogradu, koji nosi naziv „Guarnerius” po Guarneriusovoj violini iz 1754. godine, na kojoj Jovan nastupa poslednjih dvadesetak godina.

Naš umetnik pored svojih koncerata, deo svog vremena posvećuje promovisanju i daljem školovanju mladih talenata u svojoj umetničkoj zadužbini – Ustanovi Gvarnerijus. O visokim umetničkim dostignućima maestra Jovana Kolundžije svedoče brojne nagrade i priznanja, kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

Program su upotpunili učenici Muzičke škole „Petar Krančević”, Isidora Kozlina (flauta) i Ilija Sretenović (klarinet), uz klavirsku saradnju Ksenije Lešević i Aleksandra Cundre.

Publika je bila u prilici da čuje Sonatu u D-duru, opus 9 br. 3, za violinu i klavir, Žan Mari Leklera i druge kompozicije.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8261117.1776117.5291