Kultura

Omladinski horski festival

Novi Sad – Muzička škola “Petar Krančević” iz Sremske Mitrovice imala je svoje predstavnike naOmladinskom horskom festivalu, održanom u Novom Sadu 29. i 30. oktobra, u organizaciji Srpske horske asocijacije.

Ispunjen je cilj festivala – okupljanje mladih pevača u velikom združenom horu. Tome su, pored učenika iz Subotice, Zrenjanina, Novog Sada, Beograda, Požarevca, Aleksinca i Kragujevca, doprineli i učenici muzičke škole iz Sremske Mitrovice, koji su, zajedno sa nastavnicom Jovankom Ivanić, prvo prisustvovali generalnoj probi baleta “Ohridska legenda” Stevana Hristića, u Srpskom narodnom pozorištu. 

U subotu se festival nastavio u prelepom prostoru Sinagoge, kroz horsko muziciranje preko 90 mladih i posvećenih pevača a sve zahvaljujući timskom radu članova Srpske horske asocijacije, ovog puta dirigenata 13 horova iz 8 gradova Srbije. 

Omladinski horski festival se završio obraćanjem predsednice asocijacije,drTamare Adamov Petijević, koja je uručila zahvalnice svim učesnicima i poželela da se svi okupimo u većem broju sledeće godine tokom jula meseca, ponovo u Novom Sadu, i tako pokažemo svetu da je taj grad s pravom zaslužio titulu Evropske prestonice kulture i da je najveća snaga Srbije upravo “raspevana omladina koja može da promeni ugao gledanja na svet”(A.K.)

U uslovima teškim za horsko pevanje i uopšte nastavu u muzičkim školama, Sremska Mitrovica se može s ponosom pohvaliti omladinom koja ima volju, želju i znanje kojim je dostojno predstavlja. U ime mojih divnih đaka i svoje lično ime, zahvaljujem se gradskoj upravi i upravi škole, kao i uvijek posvećenim roditeljima, bez čije podrške bi sve bilo mnogo teže, što su nam omogućili da budemo dio ovog veličanstvenog događaja.

Najava događaja

20apr10:0013:00Radionice za decu u Muzeju Srema

21apr17:0018:30Smotra muzičko-folklornog stvaralaštva Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988