Kultura

Izložba „4 ateljea”

Sremska Mitrovica – Izložba likovnih radova pod nazivom „4 ateljea” otvorena je u Muzeju Srema. Mogu se videti radovi mladih likovnih stvaralaca, polaznika likovnih ateljea iz Srbije i Republike Srpske: Slikarska radionica „Sfumato” (Bijeljina); Edukativni centar „Kardaš art” (Sremska Mitrovica), Slikarska radionica „Leonardo” (Ruma) i Atelje Nenada Stojkova (Beograd).

Na izložbi su predstavljeni likovni radovi, rađeni različitim tradicionalnim i modernim likovnim tehnikama i tehnologijama. Pod tradicionalnim tehnikama podrazumevaju se crtačke i slikarske – olovka, tuš, akvarel, tempera, ulje na platnu i slično. Kroz nekoliko segmenata, Izložba je nadograđena novim pristupima, koji se ogledaju u upotrebi grafičkih tabli, vektorskom crtanju, osnovama CNC tehnologije i digitalnom stvaralaštvu.

Polaznici likovnih ateljea iz Srbije i Republike Srpske, uzrasta su od najmlađeg do srednjoškolaca prema rečima Milana Kardaša, iz Edukativnog centra  „Kardaš art” Sremska Mitrovica. Polazinici te škole već godinama izlažu, na taj način moguće je pratiti kojom brzinom i kvalitetom deca napreduju, od najmlađeg uzrasta gde je još sve u fazi igre, pa do starijih koji su već dotakli neke umetničke momente. Izložbu je otvorio stendap komičar, satiričar i humorista Srđan Dinčić.

Posetioci mogu da pogledaju izložbu naredne dve nedelje.

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8146117.1661117.5176