Kultura

Koncert Kamernog sastava „Universo”

Sremska Mitrovica – Koncert Kamernog sastava „Universo”, u  organizaciji  Centra za kulturu „Sirmijumart”, uz podršku Gradske uprave za kulturu i sport Grada Sremska Mitrovica, održan je u Galeriji „Lazar Vozarević”.

Članice Kamernog ansambla „Universo”, Marija Vasić (pikolo flauta), Sandra Katić (pikolo flauta, flauta), Dina Šuklar Wiesike (klavir) i Ksenija Mijatović Korom (flauta), izvele su dela klasične muzike kompozitora 20. veka.

Zoltan Hegediš direktor  Centra za kulturu „Sirmijumart” rekao je da su se dugo dogovarali za izvedbu ovog sastava kod nas: „Oni su veoma zauzeti, sviraju po celoj Srbiji imaju jako mnogo ponuda, poziva i ovom prilikom bih hteo da se zahvalim Sandri Katić koja je lider ansambla, inače je naša sugrađanka i izdvojila je vreme i trud da dođe u svoj rodni grad i da nam priredi vrhunsku koncert. Nadam se da neće biti poslednji put da su oni ovde. Ovo je jedan od značajnijih događaje u Sremskoj Mitrovici, a mi ćemo se truditi da, ukoliko prilike to dozvole, tokom Novembarskih dana pridredimo našim sugrađanima još ovakvih lepih koncerata.”

Sandra Katić predstavnik Kamernog ansambla „Universo”, kaže da su došle na ideju o ovoj saradnji kao koleginice ali i dugogodišnje prijateljice.

„Pošto se već dugo godina poznajemo, odlučili smo da napravimo jedan lep koncert koji će biti uskoro i u Novom Sadu. Kako sam rođena Mitrovčanka, došla sam na ideju da i u svom gradu, u jednom lepom prostoru održimo koncert, što mi je veliko zadovoljstvo. Ovim koncertom želimo da na jedan način približimo publici lepotu zvuka flaute, uopšte svih instrumenata iz porodice flaute, kao što je pikolo flauta i altflauta, koje ljudi nemaju često priliku da čuju. Tražili smo i program u skladu sa tim koji je pitak i koji će se dopasti publici, tako da se nadam da će svi uživati”, rekla je Sandra Katić.

Flauta kao drveni ili češće limeni instument ima znatan raspon tona srednjeg i visokog registra. Ona je izražajan instrument, blagog i svetlog, idiličnog zvuka, spada među najpokretljivije i najvirtuoznije instumente.

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8146117.1661117.5176