Kultura

Zlatne devojčice „Olene”

Vrnjačka Banja – Vrnjačka Banja daleko poznata kao mesto organizovanja festivala, a jedan od najvažnijih je Vrnjački karneval koji se organizuje svake godine. Tokom karnevalske nedelje u julu mesecu Vrnjačka Banja postaje scena na kojoj se održava veliki broj maskenbala, koncerata, žurki, a ove godine put u sklopu festivala održao se i festival igre „Vrnjačka Banja Dance Now” u organizaciji direktora Aleksandra Milin.

Studio modernog i klasičnog baleta „Olena” je sa zadovoljstvom prihvatio poziv i odazvao se da učestvuje  15. jula na festivalu. Najmladji članovi studia Matić Sofija, Jovanović Nevena, Jovanović Andreja, Jeremić Reodora, Ratić Andrea i Janković Elena predstavile su se koreografijom ,,Slušaj svoje srce” i osvojile prvu nagradu i specijalnu nagradu za učešće na festivalu u Zrenjaninu, Andrea Ratić divnom koreografijom ,,Maskarada” klasičan balet takodje je osvojila prvu nagradu i osvojila srca publike svojim prelepim nastupom.

Posebna je bila čast učešće 16.jula na koncertu Baletskog studia „Amadeus” kao specijalni gosti gde su se Jovanović Nevena i Jovanović Andreja predstavile sa svojom koreografijom klasičnog baleta „Valcer lutaka”, a i ponovnim nastupom grupe i solo nastupom Ratić Andree uveličali sam koncert i dobili sve pohvale Maje Skenderović Bonić direktorke studia „Amadeus”.

Prelepo druženje učesnika upoznavanje novih drugara i druženje sa starim uz obećanje da se vidimo i sledeće godine.

Najava događaja

29sepCelodnevni dogadjaj30oktOtvorena izložba „Natrag gde pripadam”

19okt18:0019:30Promociji zbornika „Sto godina časopisa Zenit”

20okt19:3021:00Koncert Milice Zidarić

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
117.2091117.5618117.9145