Kultura

Otvorena izložba ULU „Sirmium”

Sremska Mitrovica – U četvrtak 15. jula, u Galeriji „Lazar Vozarević” otvorena je izložba mitrovačkog Udruženja likovnih umetnika „Sirmium”. Obnova kulturnog života svima nam je preko potrebna i nakon duže pauze Galerija „Lazar Vozarević” je ponovo domaćin jedne izložbe likovne umetnosti.

Bilo da inspiraciju za svoje radove traže, u sebi ili u svetu, koji ih okružuje, slikari ULU „Sirmium”  uvek delu daju pečat vlastitog senzibiliteta. Potraga za inspiracijom, kao podsticajem za stvaranje i emotivni doživljaj viđenog zajednički su imenitelj svih stvaralaca udruženja. Razlog za to nalazimo u činjenici, što je za njih slikarstvo pre svega igra, a tek potom umeće, ili zanat. Igra u kojoj nema pravila, osim onog da se ne mora robovati pravilima. Na grupnoj izložbi mitrovačkog Udruženja likovnih umetnika  „Sirmium”  predstavilo se 24 autora, sa 56 dela. Izložba se može pogledati u prostoru galerije do 20.avgusta, a odlikuje je velika raznovrsnost likovnih izraza i tematsko bogatstvo, od  portreta, pejzaža, figuracije, mrtve prirode, preko dela primenjene umetnosti, do instalacija.

U cilju podsticaja likovnog stvaralaštva ULU „Sirmium” je ustanovilo nagradu pohvale, koju  svake godine ponesu tri člana udruženja, u izboru stručnog žiria galerije. Na ovogodišnjoj izložbi pohvale su dodeljene autorima:  Jadranki Dimitrijević, za rad „Između neba i zemlje”, Veselinki Bebi Mc Larnon, za rad „I ovo će proći I” i Branislavi Cici Buđanovac, za rad  „Božuri”.

U programu otvaranja učestvovali su: Marija Vukajlović, kustos istoričar umetnosti i Jelica Jelena Gajin, predsedica udruženja ULU „Sirmium”

Hor grčko-srpskog prijateljstva „Irida”

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

25apr19:0020:00Promocija dve zbirke poezije Ljilje Vujić Crnojakić

25apr19:0020:00Predstavljanja Doma učenika srednjih škola

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8128117.1643117.5158