Kultura

NEDELJKO TERZIĆ Pesnik hodočasnik

Sremska Mitrovica – Svake godine u Uzdinu kod Pančeva, održava se Međunarodni festival pisaca „Drumuri de spice” na kojem se dodeljuju nagrade i priznanja za književna ostvarenja, zbog korona virusa prošle subote festival nije organizovan ali su nagrade i priznanja dodeljeni i poslati nagrađenima.

Pisac Nedeljko Terzić dobio je priznanje za ukupno stvaralaštvo i poneo je titulu Pesnik hodočasnik koja se dodeljuje za izvanredna dela na rumunskom jeziku. To su njegove četiri knjige, zatim poezija i proza objavljivani u preko 20 časopisa i u dnevnoj štampi, u antologijama i zbornicima.

Često je putovao po gradovima Rumunije učestvujući na međunarodnim festivalima i susretima pisaca na kojima je dobio i najvrednija književna priznanja i nagrade: Medalju i Nagradu „Mihaj Eminesku”, Nagradu „Hiperion”, Nagradu Manastira Sveta Ana i druge. Direktor Međunarodnog festivala pisaca u Uzdinu Vasile Barbu je rekao da je Nedeljko Terzić pisac za veliko poštovanje i da njegovo delo, koje samo govori, jeistinski književni „hodočasnik po rumunskim meridijanima.”

Najava događaja

26marCelodnevni dogadjaj27aprIzložba o Dobrici Milutinoviću u Muzeju Srema

08aprCelodnevni dogadjaj14junPrirodnjačka izložba u Muzeju Srema

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
117.2139117.5666117.9193