Kultura

Željki Avrić nagrada „Gordana Todorović”

Sremska Mitrovica – Pesnikinja Željka Avrić iz Sremske Mitrovice, ovogodišnja je dobitnica nagrade „Gordana Todorović”, za rukopis zbirke pesama „Nesan”. Žiri u sastavu Goran Maksimović – predsednik,  Milica Milenković i Radoslav Vučković, članovi, odluku su doneli jednoglasno. Nagrada je objavljivanje knjige u izdanju organizatora ovog književnog konkursa  – Centra za turizam, kulturu i sport Opštine Svrljig.

Književna nagrada „Gordana Todorović” ustanovljena je krajem devedesetih godina prošlog veka u znak poštovanja i sećanja na talentovanu, ali rano preminulu i nepravedno zaboravljenu  pesnikinju, rodom iz sela Drajinac kod Svrljiga. U svetu poezije pojavila se zajedno sa velikim srpskim pesnicima: Brankom Miljkovićem, Vaskom Popa, Miodragom  Pavlovićem, Stevanom Raičkovićem, Ivanom  V. Lalićem.  

Od početka godine, ovo je drugi književni konkurs na kojem je Željka Avrić dobila prvu nagradu. U januaru, na književnom konkursu za najlepšu ljubavnu pesmu u Ivanjici, u selekciji književnika Dragana Jovanovića Danilova, pobedila je njena pesma „Kad žena bdi” a nagrada je takođe štampanje knjige.  

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.9249117.2767117.6285