Kultura

Predstava „Srce od lego kocki” na Zmajevim dečijim igrama

Novi Sad – Publika „Dečijih zmajevih igara” je u utorak 23. juna 2020. godine imala priliku da pogleda predstavu „Srce od lego kocki. Reč je o monodrami po istinotoj životnoj priči male devojčice, koju je prepoznala i pretočila u tekst Olivera Olja Jelkić, a režiju je uradio učitelj Zlatko Vuletić. 

U monodrami „Srce od lego kocki” Njena sreća je kratkog veka, jer ih je neko oduzeo.

 Mlada junjakinja monodrame „Srce od lego kocki” Anesa Hopić, na upečatljiv i vrlo dirljiv način posetioce upoznaje sa svojim mačićima koji su tek došli na svet i njihovoj majci. U monodrami, oslikana je snažna ljubav majke prema svojim mladuncima, koja bojeći se za njihov opstanak ne dozvoljava da im neko priđe. Anesa ih vidi kao svoje sestre i braću, upoređuje ih i opisuje. Međutim Anesina sreća i sreća njene mačke je kratkog veka, jer ih je neko oduzeo, baš kao nju od njene majke.

Monodrama je prepuna snažnih emocija, na koja gledalac ne može da ostane ravnodušan. Ostaju otvorena mnoga pitanja na koja autorka traži odgovore.

Predstava je prikazana u Beogradu, Laćarku i Novom Sadu, a nadaju se da će Mitrovačko pozorište biti zainteresovano za izvođenje ove monodrame. 

Najava događaja

26apr10:3012:00Uskršnja prodajna izložba na terasi Turističkog info centra

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042