Kultura

27. mart – Svetski dan pozorišta i Dan Pozorišta „Dobrica Milutinović”

Sremska Mitrovica – Teatri širom sveta dočekuju bez publike Svetski dan pozorišta, 27. mart, a dok su zavese spuštene, pozorišne kuće sve više sele predstave u virtuelno okruženje, pokušavajući da održe duh i olakšaju svima period neophodne izolacije u borbi protiv koronavirusa.

Čekajući momenat kada ćemo ponovo početi da se srećemo, a želeći da ostanemo u kontaktu sa vama, na jedini način koji je moguć u uslovima kada je najodgovornije prema sebi i zajednici ostati kod kuće, Pozorište „Dobrica Milutinović” takođe će otvoriiti svoju video arhivu te će predstave biti emitovane na našem Youtube kanalu.

Prva predstava koju ćemo vam prikazati je „One i On” po motivima komedije Luke Đakomocija, a na scenu je postavlja rediteljka Lilijana Ivanović. U predstavi igraju: Sanja Radišić, Aleksandar Krstajić i Vladimir Balašćak. Početak striminga na https://bit.ly/2QQr6e7 je u 21 sat. Istu predstavu imaćete priliku da gledate i u nedelju 29. marta, takođe u 21 sat.

Ovog vikenda, tačnije u subotu i u nedelju od 17 sati na https://bit.ly/2Jiwwuj sa vašom decom možete pogledati i predstavu „Petrarka”, priču o mravu koji nije želeo da bude ratnik već pesnik. Tekst za predstavu napisao je Siniša Soćanin, a režirao Dragan Jovičić Jović. U predstavi pored Aleksandra Krstajića igraju i Nikola Stanković, Goran Vučanović, Marko Vukićević i Vladimir Balašćak, dok naslovnu ulogu mrava Petrarke tumači Nikola Janošević. Pored njih na sceni je i „mravlji okrestar”, koji čine Đorđe Orlović, Isidora Skuratović, Aleksandar Budošan, Igor Miljković i Andrea Buconjić i koji uživo izvodi deset autorskih numera koje pevaju glumci.

Vidimo se uskoro, do tada zapamtite da budete solidarni, odgovorni i razboriti! Sačuvajte pozitivnu energiju! Ostanite kod kuće i spasite druge!

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8146117.1661117.5176