Kultura

Promocija knjige Istorija školstva u Sremu

Sremska Mitrovica – Istorijski arhiv Srem predstavio je još jednu knjigu iz svoje serije monografije. Na promociji u  Osnovnoj školi Sava Šumanović u Erdeviku prikazana je knjiga Miloša Pajića Istorija školstva u Sremu (1945 – 2000).  Učesnike tribine je u ime škole pozdravila direktorica Natalija Punoš. O knjizi su pored autora govorili Snežana Konjević, prosvetni inspektor i direktor Arhiva, Dejan Umetić. 

Miloš Pajić, penzionisani arhivski radnik Istorijskog arhiva predstavio je napore koji su uloženi kako bi knjiga dobila ovu formu i na najbolji način iskazala razvoj sistema školstva u Sremu u periodu posle Drugog svetskog rata.

Snežana Konjević je napomenula da knjiga predstavlja osnov razumevanja sistema školstva ali da mora poslužiti i za buduće reforme u ovoj oblasti koje moraju biti korenite i ići u korak sa promenama koje donosi život u 21. veku.

Dejan Umetić je govorio o izdavačkoj delatnosti Istorijskog Arhiva Srema i koliko su knjige kao što je ova značajne za razumevanja važnih segmenata naše prošlosti.

Najava događaja

26apr10:3012:00Uskršnja prodajna izložba na terasi Turističkog info centra

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8112117.1627117.5142