Jun, 2023

Vreme je da kolo zaigramo i oživimo Žitni trg!

22junCelodnevni dogadjaj23Vreme je da kolo zaigramo i oživimo Žitni trg!

O događaju

Kroz postojanje i rad kulturno-umetničkih društava i njihove nastupe, čuvaju se od zaborava narodne pesme i igre, običaji, narodne nošnje…

Očuvanjem i negovanjem izvorne narodne muzičke umetnosti, kulture, tradicije, različitih formi folklornog narodnog stvaralaštva, kako sremskog kraja tako i srpskog naroda uopšte, u našem gradu kontinuirano se bavi Folklorni ansambl Centra za kulturu „Sirmijumart” – „Branko Radičević”.

Folklorni ansambl „Branko Radičević” će i ove godine održati godišnji koncert na Žitnom trgu. Na prvom koncertu „Da igramo sitan tanec”, 22. juna 2023. godine od 20 časova, publici će se predstaviti članovi Dečjeg ansambla i njihovi gosti iz Bosuta, Kuzmina, Martinaca i Laćarka.

Koncert „Sedele mome, ta prele”, koji će se održati druge večeri, 23. juna 2023. godine, takođe od 20 časova, biće prilika da se predstave članovi Prvog ansambla i Ansambla veterana uz pratnju Narodnog orkestra. Gost koncerta biće Aleksandra Padrov, solista Radio-televizije Srbije i Radio-televizije Vojvodine.

Dobro došli!

Više

Vreme

Jun 22 (Četvrtak) - 23 (Petak)(GMT-11:00)