Maj, 2023

Veče nostalgije i sevdalinke

17maj19:0020:00Veče nostalgije i sevdalinke

O događaju

U organizaciji Centra za kulturu „Sirmijumart”, u sredu, 17. maja u prostoru potkrovlja Galerije „Lazar Vozarević” u Sremskoj Mitrovici sa početkom u 19 sati biće održano „Veče nostalgije i sevdalinke”. Drago Samardžija (gitara) izvešće sevdalinke i svoje autorske pesme.

Samardžija je rođen 1954. godine u Sanskom Mostu, gradu na šest reka, pod Grmečom. Još od perioda odrastanja, a i danas, u svom srcu nosi ljubav prema muzici, pevanju, sviranju, književnosti i pisanju pesama. Iako je po vokaciji profesor geografije i istorije, potvrdio se i kao uspešni tekstopisac i to za pesme koje su izvodili pevači narodne muzike nekadašnje Jugoslavije, a koje se i danas mogu čuti. Autor je tekstova 350 pesama, od kojih je 200 komponovano.

Drago je čovek bogate profesionalne i muzičko-izvođačke karijere. Radio je kao profesor, zatim i na poslovima direktora škole. Pesnik je, kantautor, kompozitor, romantik u duši… Svira sve žičane instrumente. U Prijedoru je vodio tamburaški orkestar. Bio je osnivač sastava „Usamljeni”. Danas živi i stvara u Vrdniku.

Više

Vreme

(Sreda) 19:00 - 20:00(GMT-11:00)