Avgust, 2021

Srem Folk Fest

13avg(avg 13)00:0014(avg 14)23:00Srem Folk Fest

O događaju

Sremska Mitrovica – Međunarodni festival folklora „Srem Folk Fest” održaće se 13. i 14. avgusta na Žitnom trgu u Sremskoj Mitrovici.

„Srem Folk Fest” je međunarodni revijalni festival koji se održava u Sremskoj Mitrovici. Cilj Festivala je negovanje i promovisanje narodne pesme, igre, muzike i nošnje.

„Srem Folk Fest” je svet u malom, omogućava dodir različitih kultura i civilizacija i uspostavljanje saradnje i prijateljskih odnosa među ansamblima na internacionalnom nivou.

Programi se realizuju na Žitnom trgu na otvorenoj sceni, u ambijentu iskopina starog rimskog grada. Pre festivalskih koncerata organizuje se defile učesnika centralnim ulicama grada, a u slobodno vreme gosti imaju mogućnost da se upoznaju sa gradom, njegovom okolinom, istorijom i turističkom ponudom.

Festival „Srem Folk Fest” deluje pod pokroviteljstvom Nacionalne komisije za saradnju sa UNESCO-m, kao jedan od festivala koji za cilj ima očuvanje nematerijalne kulturne baštine celog sveta i Međunarodne Federacije Folklornih Festivala CIOFF.

 

Više

Vreme

13 (Petak) 00:00 - 14 (Subota) 23:00(GMT+02:00)