Avgust, 2023

„Srem Folk Fest”

11avgCelodnevni dogadjaj14„Srem Folk Fest”

O događaju

Međunarodni festival folklora „Srem Folk Fest”, biće održan ove godine po 19. put. Na Žitnom trgu od 11. do 14. avgusta ljubitelji folklora imaće priliku da uživaju u nastupima 19 ansambala koji dolaze iz 14 zemalja.

Nastupi folklornih ansambala iz skoro celog sveta biće održavani svake večeri na Žitnom trgu sa početkom u 20 sati i 30 minuta, a prethodiće im defilei centralnim ulicama grada sat vremena ranije.

Ove godine nastupiće ansambli iz Bugarske, Bosne i Hercegovine, Grčke, Gruzije, Indije, Meksika, Severne Makedonije, Slovačke, Turske, Hrvatske, Španije i Srbije i prvi put učestvovaće Nemačka, kao i grčki ansambl sa Kipra.

Ovom prilikom najavljeno je i tradicionalno tamburaško veče „Od begeša do prima” koje će se održati nakon zvaničnog završetka „Srem Folk Festa” 15. avgusta, takođe na Žitnom trgu u Sremskoj Mitrovici. U okviru „Tamburaške večeri” nastupiće šest tamburaških orkestara.

Za vreme trajanja Festivala utvrđen je i poseban režim saobraćaja u vremenu od 19:30 do 22:30 sati. Za saobraćaj motornih vozila zatvaraju se sledeće ulice: Ulica Kralja Petra I od Uprave za trezor do zgrade Policijske uprave; deo Zanatlijske ulice i ulice Ribarska obala; deo ulice Vuka Karadžića, Trg Svetog Stefana, Žitni trg i izlaz iz Šećer sokaka na Trg Svetog Stefana; menja se jednosmerni režim saobraćaja u ulici Svetla, tako što će saobraćaj biti dozvoljen u smeru od Puškinove ulice ka keju. Nadležni mole građane da tih dana poštuju novopostavljenu saobraćajnu signalizaciju u pomenutim ulicama i koriste alternativne pravce.

U vreme trajanja koncerta tamburaške muzike „Od begeša do prima” menja se režim saobraćaja u utorak 15.8.2023. godine, u vremenskom periodu od 20,30 do 23,00 sata tako što se za saobraćaj privremeno zatvara: deo Zanatlijske ulice i ulice Ribarska obala;deo ulice Vuka Karacića, Trg Svetog Stefana, Žitni trg i izlaz iz Šećer sokaka na Trg Svetog Stefana; menja se jednosmerni režim saobraćaja u ulici Svetla, tako što će saobraćaj biti dozvoljen u smeru od Puškinove ulice ka keju. Saobraćaj se preusmerava na alternativne pravce

Više

Vreme

Avgust 11 (Petak) - 14 (Ponedeljak)(GMT-11:00)