Mart, 2023

„Sirmium music fest

29marCelodnevni dogadjaj02apr„Sirmium music fest

O događaju

VII Internacionalno takmičenje „Sirmiun music fest”, biće držano od 29. marta do 2. aprila u Sremskoj Mitrovici, sa ciljem da okupi muzičke talente širom sveta. Već sedmu godinu zaredom takmičari imaju priliku da osvoje vredne nagrade, upoznaju renomirane profesore i druge izvođače i steknu dragoceno iskustvo u svom profesionalnom radu.

Takmičenje će se održavati online i uživo, na dve lokacije: Galerija „Lazar Vozarević” i Muzej Srema. Učesnici su: učenici osnovnih i srednjih muzičkih škola i studenti Muzičkih akademija, a takođe i slobodni umetnici. Na takmičenju će se predstaviti u pet disciplina: klavir solo, klavirski duo, duvački instrumenti, kamerna muzikai solo pevanje.

Ove godine stižu učesnici iz 20. zemalja, a to su: Slovenija, Hrvatska, Severna Makedonija, Letonija, Rumunija, Norveška, Nemačka, Indija, Albanija, BiH, Rusija, Ukrajina, Italija, Azerbajdžan, Francuska, Malta, Španija, Crna Gora, USA i Srbija.

Svečani koncert otvaranja festivala održaće se 29. marta u 19 sati u Galeriji „Lazar Vozarević”, na kojem će nastupiti pijanista, redovni profesor na Fakultetu Muzičkih umetnosti u Beogradu, Aleksandar Serdar.

Takmičenje se realizuje u organizaciji Udruženja „Sirmijum Gradus ad Parnassum“, u saradnji sa Muzičkom školom „Petar Krančević” u Sremskoj Mitrovici, a pod pokroviteljstvom Grada Sremska Mitrovica i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

Više

Vreme

Mart 29 (Sreda) - April 2 (Nedelja)(GMT-11:00)