Mart, 2022

Šašavi bluz | Predstava za decu

12mar12:0013:00Šašavi bluz | Predstava za decu

O događaju

Šašavi bluz”
Po motivima teksta ,,Kako su nastale ružne reči’’ Duška Radovića.
Subota 12. mart 2022. u 12 sati
Ulaz: 350 dinara

Velika scena Pozorišta “Dobrica Milutinović”
Info: 615-115

Režija: Jovan Ljubenović
Igraju: Mirjana Zeljković, Vladimir Tešović, Jovan Ljubenović

Da li deca izmišljaju ružne reči? Ne. Da li deca smeju da govore ružne reči? Ne bi trebalo. Da li su ih čuli od nekoga? Ooo, da! Od koga su ih čuli?!

U predstavi „Šašavi bluz” po motivima teksta Duška Radovića na veoma duhovit i zanimljiv način je objašnjeno deci a i odraslima ko je „kriv” što deca govore ružne reči i zašto ne bi trebalo da ih govore. Najružnija reč u predstavi a i na svetu u tom momentu je reč „ŠAŠAV”.

U prvom delu predstave kreće se u potragu ko je izgovorio tu najružniju od svih ružnih reči na svetu. Da li je tu reč izmislila princeza Katarina?! Mali princ Leopold?! Mudra dadilja ima jako težak zadatak da ispita da li je neko od ovo dvoje po malo razmažene dece izmislilo ili čulo tu ružnu reč od nekoga? Princeza je čula od malog princa, mali princ od kuvarice Margarite, koja je zaljubljena u kraljevskog oficira a i on u nju, koji je krenuo u potragu za ružnom reči sa zadatkom da obesi ono lice koje je imislilo ružnu reč! Da li je njegova ljubav izmislila ružnu reč?!!! Ne! Čula je od starog konjušara Barnabasa, stari Barnabas od Klaudija koji živi na obali reke Men i svađa se sa vetrovima i naziva ih ružnim rečima.

Da li je Zmaj Klaudije izmislio ružnu reč? Saznaćete ako pogledate ovu veoma duhovitu, dinamičnu i poučnu priču koja obiluje sa dosta dobre muzike, (klasike, dečjeg šašavog bluza) i urnebesnih koreografija.

Da li možete da zamislite svet u kome je najružnija reč ŠAŠAV?! Ja mogu.

 

Više

Vreme

(Subota) 12:00 - 13:00(GMT+01:00)